Stojačić promašio šut za zlato basketaša

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 19:54

Basketaši drugi u Evropi posle poraza od Austrije u finalu 18:17

Šteta, imali smo šut za zlatnu medalju, ali basketaši Srbije ostaju ovoga puta srebrni na Evropskom prvenstvu u Beču. Naša ekipa je poklekla u finalu protiv domaćina. Austrija je pobedila 18:17, a Strahinja Stojačić je mogao da bude heroj. Ipak, jedan od najboljih basketaša sveta je promašio dvojku iz izgledne pozicije i tako je naša ekipa ostala poražena.

Činilo se po svemu prikazanom na ovom prvenstvu da se ekipa trgnula posle lošeg izdanja na Olimpijskim igrama, dominirali smo u četvrtfinalu i polufinalu, ali danas u finalu nikako nismo mogli da pronađemo tečnu igru.

Izabrane vesti

Promašivali smo iz izglednih sitacija, pravili kikseve u odbrani i na kraju smo opet bili nadomak šestog uzastopnog zlata na šampionatima Evrope.

Lopta je došla do Stojačića koji je bio sam van linije 6,75. Ipak, nije pogodio šut koji bi doneo zlato jer je isticalo vreme meča i ne bi bilo vremena da se igra dalje.

U velikom finalu Austrija je povela 2:0, smanjio Kojić sa linije penala, a domaćini povećali na 4:1. Pomašili smo i drugo slobodno bacanje, da bi domaćini pogodili dvojku za 6:2, pa Stojačić dva puta (5:7), a Zonel podigao na 8:5.

Usledila je dvojka Kojića, a Kalten Bruner nastavio da pogađa i doneo Austriji 10:7. Poentirao je Barać, Stojačić smanjio na 9:10. Još jednom je domaćin otišao na plus tri, Kojić pogodio dvojku i polaganje za 12:12. Treća dvojka Kojića donela je 14:12 Srbiji. Usledila su dva penala Zonela, ali je promašio oba, a onda pogodio polaganje. Podigao je Barać na 15:13, usledila je serija promašaja Austrije, pa poen za 14:15.

Kalten Bruner je izjednačio, pa Murati sa penala doneo rivalu 16:15. Pogodio je Barać, pa Murati, a Austrija je u poslednji minut ušla sa 17:16. Podigao je ponovo Kalten Bruner na 18:16, zakucao Stojačić. Ukrao je loptu Barać, ali Stojačić nije pogodio i dobio faul, iako je bilo kontakta kada je pokušao da položi loptu u koš. Promašili su domaćini, Stojačić imao šut za dva za pobedu, ali je lopta izašla iz koša i moglo je da počne slavlje Austrije.



tagovi

Strahinja StojačićBasket 3na3Basket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara