Štimac se vraća u Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.12.19. | 09:12

Čeka se samo kraj saradnje sa Fenerom

Crvena zvezda bi do kraja godine mogla osetno da pojača centarsku liniju, i na taj način poveća šanse za odbranu trona u regionalnom takmičenju. Nedavno je ugovor sa crveno-belima potpisao Marko Jagodić Kuridža, a uskoro bi to mogao da učini i veliki miljenik Delija Vladimir Štimac.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je ovog leta potpisao kratkoročni ugovor sa Fenerbahčeom, koji mu ističe 25. decembra, a prema pisanju turskih medija neće mu biti ponuđen novi. To želi da iskoristi Crvena zvezda i ojača konkurenciju ispod koša, posebno zbog činjenice da u dosadašnjem delu sezone Džejms Gist nije opravdao očekivanja. Takođe, Ognjen Kuzmić je zbog dobro poznatih problema još daleko od prave forme, dok Majkl Odžo ne može da se adaptira na zahteve Evrolige.

Izabrane vesti

Ove sezone u najeminentnijem klupskom takmičenju u Evropi Vladimir Štimac prosečno beleži 4,6 poena po meču za 10 minuta na parketu. Iako turski velikan ima očajnu sezonu Štimac je za epizodne role dobijao pohvale od najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića.

Nema sumnje da bi se navijači Crvene zvezde obradovali dolasku Vladimira Štimca koji je u dva mandata ostavio dubok trag na Malom Kalemegdanu. Nosio je crveno-beli dres u teškim vremenima za trofejni klub, od 2008. do 2010. godine, kada je četa Svetislava Karija Pešića izgubila u majstorici domaćeg prvenstva od Partizana.

Štimac je, zatim, bio deo Radonjićeve čete koja je tokom sezone 2015/16 imala sjajan učinak u Evroligi i malo joj je nedostajalo da uđe u plej-of.

Bivši centar reprezentacije imao je vrlo turbulentnu inostranu karijeru. Između dva boravka u Crvenoj zvezdi igrao je za Ventspils, Nimburk, Banvit, Unikahu, Bajern i Estudijantes.

Prethodnih sezona karijeru je vezao za Tursku. Bio je član Bešiktaša, zatim Anadolu Efesa, dok je u dresu Turk Telekoma bio jedan od najboljih centara turskog prvenstva. To mu je pomoglo da se dočepa kratkoročnog ugovora sa Fenerom.

Foto: Star Sport


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara