Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Stigli rezultati magnetne rezonance, Bogdan doživeo frakturu kolena

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 01:10

Bolja od dve opcije kojih su se bojali u klubu, ali srpskog košarkaša i dalje čeka duža pauza

Stigla je i potvrda, Bogdan Bogdanović je u meču sa Šarlot Hornetsima doživeo frakturu u desnom kolenu. Na magnetnoj rezonanci je utvrđeno da je došlo do avulzionog preloma, koji je propraćen upalom mekog tkiva i nagnječenjem kosti. Hoksi su istakli da će do kraja nedelje biti sastavljen plan oporavka, kada će i javnost obavestiti o tome koliko će reprezentativac Srbije odsustvovati.

Bilo je bojazni da je došlo do kidanja ligamenata, što bi značilo i kraj sezone za Bogdanovića, pa je avulzioni prelom u kolenu svakako bolja vest. Avulzioni prelom nastaje kada tetivni ili ligamentarni pripoj otrgne deo kosti usled neke jake sile. Najčešće se javlja kod sportista i uglavnom ne zahteva operaciju. Oporavak u većini slučajeva traje između četiri i šest nedelja, ali ume da potraje i preko osam sedmica. Hoksi će naknadno obavestiti javnost o tome da li će Bogdanoviću biti potreban hirurški zahvat, koji je neophodan kod većih preloma kako bi se povratila anatomija kolena i kost vratila na mesto.

Izabrane vesti

Podsetimo, do povrede je došlo tokom utakmice između Šarlota i Atlante. Bogdanović je posle duela sa Lamelo Bolom na centru nezgodno stao na desnu nogu i odmah je bilo jasno da povreda nije naivna. Srpski košarkaš je uz pomoć saigrača napustio teren.

Bogdan Bogdanović je krajem novembra potpisao četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara sa Atlanta Hoksima. Ekipa iz Džordžije je pored sjajnog šutera angažovala i velika pojačanja u Ražonu Rondu, Krisu Danu i Danilu Galinariju, ali se sva ovosezonska pojačanja Jastrebova muče sa povredama.



tagovi

Atlanta HoksBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara