Velimir Perasović (Foto: MN Press)
Velimir Perasović (Foto: MN Press)

Stigla zamena za Priftisa: Velimir Perasović novi trener Uniksa

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 19:00

Hrvatski strateg postavljen za novog šefa struke Uniksa

Posle četiri godine Unisk je promenio trenera. Dimitris Priftis je izrazio želju da se vrati u Panatinaikos, uprava kluba iz Kazanja nije želela da mu staje na put. Danas je angažovana i zamena za grčkog trenera, na klupu tima koji je u sezoni za nama poražen u finalu Evrokupa i VTB lige seo je Velimir Perasović.

Odmarao je hrvatski stručnjak od klupske košarke u minule dve sezone, poslednji angažman imao je 2019. godine u Baskoniji. Od tada je bez tima, a sada će ponovo raditi u Evroligi, kako je sastav iz Kazanja plasmanom uz finale Evrokupa izborio vizu za eiltno takmičenje.

Izabrane vesti

Perasović je tako preuzeo klub protiv kojeg je ostvario najveći uspeh u trenerskoj karijeri, kada je kao trener Valensije preko Uniksa stigao do titule u Evrokupu 2014. godine.

Uniks ima velike ambicije u sezoni pred nama, a juče je obelodanjeno i da je novi ugovor sa klubom parafirao američki košarkaš Džon Braun. Odličnim partijama privukao je pažnju i najvećih evropskih klubova, ali je ekipa iz Kazanja uspela da ga zadrži. Parafirao je dvogodišnju saradnju.

Imaće Perasović pune ruke posla. Džordan Tiodor je već pronašao novo uhlebljenje (Alvark Tokio), na putu da postane novo pojačanje Bahčešehira je i ponajbolji igrač ekipe Džamar Smit, a ugovori su istekli i Nejtu Voltersu, Pavelu Sergejevu, Jevgenjiju Kolesnikovu, kao i Džonu Holandu, Dmitriju Uzinskom, Georgijuz Žbanovu, Okaru Vajtu, Pavelu Antipovu, Kostasu Kajmakogluu i Artemu Klimenku. Dakle, hrvatski stručnjak će u saradnji sa upravom morati da skroji potpuno novu ekipu.

Perasović je tokom trenerske karijere radio u Splitu, Sevilji, tri puta u Baskoniji, Estudijantesu, Ciboni, Efesu (dva puta), Valensiji i hrvatskoj reprezentaciji. Pored titule u Evrokupu sa Valensijom, dva puta je bio šampion Hrvatske kao trener Cibosa, a 2006. godine je sa sastavom iz Vitorije osvojio Kup Kralja i Superkup Španije. Ima i trofeje iz Kupa Hrvatske (2009) i Turske (2010).



tagovi

Velimir PerasovicUNIKS Kazanj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara