Stefan Janković: Ne kajem se što sam prešao u Partizan

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.19. | 14:12

Otac mi je okoreli zvezdaš, ali ja nikada nisam bio navijač, tvrdi Janković

Prošlog leta bio je Stefan Janković u centru košarkaške javnosti. Odluka da iz Crvene zvezde pređe u Partizan izazvala je lavinu reakcija, kao i obično. On je sve vreme ćutao, na kraju obukao crno-beli dres i dao sve od sebe tokom sezone.

Ispostavilo se na kraju da Janković nije u Humskoj našao svoje mesto pod suncem. Igraće naredne sezone za grčki AEK kao pozajmljen igrač, ali i pored svega kaže da se ne kaje što je prešao u Partizan. Žao mu je samo zbog jedne stvari...
Nema kajanja! Svi znamo šta se sve dešavalo tih meseci, a ja sam sve vreme ćutao. To mi je jedino žao i zbog toga se jedino kajem. Dok sam bio u Zvezdi ništa loše nisam pričao o Partizanu, kao što kasnije ništa loše nisam pričao o crveno-belima. Nisam na to gledao kao navijač, košarka je jednostavno moj posao. Nisam odrastao u Srbiji i neke stvari su me iznenadile i pogodile. Pustio sam da se kroz medije provlače svakakve izjave, svakakve laži... Sve je to potrajalo i kajem se što se tada nisam oglasio. Nisam dao nijednu izjavu, a bilo mi je nerealno da čitam neke detalje koje sam prvi put čuo o sebi. Žao mi je što nisam rekao svoju stranu priče”, počeo je priču Janković za Sportklub.

Izabrane vesti

On je istakao da pre dolaska u Beograd nije navijao ni za jedan od dva večita rivala, te da nije razumeo sav bes koji je izazvao prelaskom u Partizan.
Srbin sam, ali nisam ovde odrastao i drugačiji mi je mentalitet. Nikad nisam bio navijač. Osetio sam rivalstvo između večitih rivala i žao mi je što se i danas toliko priča o tom transferu. Volim svoju zemlju i sve poštujem. Otac mi je okoreli Zvezdaš, moji su iz Foče... Nisam znao kako da se ponašam u datom trenutku, bilo je i pretnji, ali sve sam podneo muški. Onaj ko me ne poznaje možda misli da mrzim Zvezdu, ali to je tako kod nas. Malo sam se i razočarao u narod. Moja odluka je bila isključivo košarkaška i ponovo bih isto uradio. Ne kajem se".

Kao što nije zamrzeo Zvezdu kada je otišao iz nje, nema kod Jankovića ogorčenja ni na Partizan, iako se nije “našao” na istim talasnim dužinama sa trenerom Trinkijerijem, zbog čega je odlučio da ode na pozajmicu u Grčku.
Nisam došao sa Trinkijerijem i kasnije tokom sezone se videlo da nismo pronašli hemiju. Super sam ja sa Andreom, on je sjajan trener, ali jednostavno dogodi se, ne mogu uvek igrač i trener da se uklope i nađu zajednički jezik. Pričam o terenu, sve ostalo je bilo stvarno super. Nije išlo u korist ni klubu ni meni da ostanem, iako me je Trinkijeri po završetku sezone zvao i rekao da me vidi u ekipi u sezoni 2019/20. Međutim, kada su počele pripreme odlučili smo da je bolje da odem. Posle turbulentne sezone svakako je bilo vreme za promenu”, objasnio je Stefan Janković.

On je pre odlaska u AEK produžio ugovor na još godinu dana, pa će svakako biti igrač Partizana i narednog leta, kada mu istekne pozajmica.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara