""
""

Stamenković: Naš cilj je finale!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.04.15. | 15:59

"U prvoj utakmici nadam se neće biti problema jer imamo skor od tri prema nula sa Jambolom. Realno, trebalo bi da se tako nastavi u plej-ofu koji je ipak malo drugačija priča. Inače, četvrtfinale se igra na dve pobede, a polufinale i finale na tri trijumfa", rekao je strateg Balkana

Bugarski košarkaški šampionat stigao je do četvrtfinalnih utakmica. Prvoplasirani Lukoil igraće protiv Černomoreca, dok će drugoplasirani Balkan, našeg Peđe Stamenkovića, ugostiti Jambol.
"U regularnom delu prvenstva Lukoil je napravio seriju od sedam, osam pobeda, dok smo mi imali dva kiksa", kaže za MOZZART Sport Stamenković.
"Kasnije smo ušli u seriju pobeda, ali smo ponovo izgubili od Lukoila. Tad je bilo jasno da će oni završiti na prvom, a mi na drugom mestu. Vodila se borba za treću poziciju između Rilskog, Varne i Levskog. Rilski je bio treći, a danas igra i finale balkanske lige".

Izabrane vesti

Kakve su ambicije Balkana u plej-ofu?
"U prvoj utakmici nadam se neće biti problema jer imamo skor od tri prema nula sa Jambolom. Realno, trebalo bi da se tako nastavi u plej-ofu koji je ipak malo drugačija priča. Inače, četvrtfinale se igra na dve pobede, a polufinale i finale na tri trijumfa. Naš cilj je finale, Lukoil je favorit, a mi delujemo iz senke".

Kakav je kvalitet bugarske lige?
"Problem je što se Levski raspao u ABA ligi i ljudi su stekli pogrešnu sliku. Takođe, slab učinak su imali i u domaćem šampionatu jer su ostali bez igrača, završili su kao peti, što nikad nije bio slučaj. Ipak, nije naša liga loša, to pokazuje i naša prijateljska utakmica sa Megom koju smo dobili deset razlike, dok je Lukoil igrao produžetke. Naravno, liga je znatno slabija od Jadranske, ali kad se uporede bugarski i rumunski šampionat i igrači, kvalitet je na našoj strani. Postoji i ograničenje o broju stranaca, trenutno četvorica mogu biti angažovana, dok je u Rumuniji taj limit znatno veći".

Gde vodi prvo mesto bugarskog šampiona?
"Obezbeđen je prolaz u Evrokup, drugoplasirani ide u Evročelendž, kao i pobednik kupa. Ono što je jasno da su prva četiri tima favoriti u četvrtfinalu, dok će u polufinalu biti borbe".

Da  li si zadovoljan svojom drugom sezonom u Bugarskoj?
"Uvek može bolje, ali sve u svemu nije loše. Bio sam prvi asistent lige. Što se planova tiče rano je govoriti o njima mada je realno da iz Bugarske odeš u Rumuniju, Mađarsku, Poljsku ili da se vratiš u Srbiju", zaključio je Stamenković.

Četvrtfinalna serija u Bugarskoj kreće u četvrtak, potom se igra u subotu i eventualna treća utakmica u ponedeljak.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Peđa StamenkovićKK LukoilKK Balkan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara