Vembanjama, Bil, Pol, Jokić, Vezenkov, Vanvlit, Egzum (©AFP)
Vembanjama, Bil, Pol, Jokić, Vezenkov, Vanvlit, Egzum (©AFP)

Šta se dešavalo na Zapadu NBA lige? Portland i Lejkersi napravili dobar posao, a Finiks haos, Denver mirovao

Vreme čitanja: 13min | ned. 15.10.23. | 08:56

Dalas sve radi za Dončića, Juta će biti uzbudljiva za gledanje, veliki znak pitanja iznad Kingsa...

Nakon šta smo juče napravili prvi deo velikog pregleda šta se sve dešavalo na Istoku NBA lige ovog leta, došao je red i na drugi deo. Danas obrađujemo Zapadnu konferenciju u kojoj je bilo nekoliko klubova koji su promenili dosta toga, ali i onih koji su mirovali u prelaznom roku. Pogledajte šta se sve događalo u preostalih 15 ekipa.

DALAS MAVERIKS

Izabrane vesti

Došli: Grent Vilijams (trejd/Boston), Rašon Holms (trejd/Sakramento), Derik Lajvli (draft/12.pik), Set Kari (2 godine/8.000.000 dolara), Dante Egzum (2 godine/6.150.000 dolara), Olivije-Maksens Prosper (draft/24.pik), Derik Džons (1 godina/2.709.849 dolara), Majk Majls (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Kajri Irving (3 godine/120.000.000 dolara), Dvajt Pauel (3 godine/12.000.000 dolara), Markif Moris (1 godina/3.196.448 dolara)

Otišli: Davis Bertans (Oklahoma), Redži Bulok (San Antonio), Džastin Holidej (Denver), Džaval Mekgi (Sakramento), Frenk Nilikina (Šarlot), Kristijan Vud (LA Lejkers), Mekinli Rajt (Budućnost)

Dosta su menjali u Dalasu ovog leta s namerom da naprave sve da Luka Dončić dođe u priliku da se bori za titulu prvaka. Pre svega su odlučili da daju 120.000.000 dolara Kajriju Irvingu za sledeće tri godine pa je jasno da smatraju da je on idealan partner slovenačkom košarkašu. Nakon toga su u Dalasu počeli da popunjavaju rupe u ekipi pa su doveli iskusne borce Grenta Vilijamsa iz Bostona i Rašona Holmsa iz Sakramenta. Vratili su u ekipu Seta Karija, vratili u NBA Dantea Egzuma, a došao je i Derik Džons. Svi oni bi trebalo da donesu stabilnost Maveriksima, a tu su i dva rukija koji bi mogli odmah da dobiju šansu. Pre svega bi Derik Lajvli mogao da ima dosta minuta, možda čak i startnu ulogu na poziciji centra, a u Dalasu dosta očekuju i od Olivije-Meksens Prospera. Džejson Kid s klupe ide u novi pokušaj da nađe veći uspeh. Dončić to zaslužuje.

DENVER NAGETS

Detalj sa proslave titule (©AFP)Detalj sa proslave titule (©AFP)

Došli: Džastin Holidej (1 godina/3.196.448 dolara), Džulijan Stroter (draft/29.pik), Džejlen Piket (draft/32.pik), Hanter Tajson (draft/37.pik), Džej Haf (dvosmerni ugovor), Brekston Ki (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Redži Džekson (2 godine/10.250.000 dolara), Deandre Džordan (1 godina/3.196.448 dolara), Kolin Gilespi (dvosmerni ugovor)

Otišli: Brus Braun (Indijana), Džef Grin (Hjuston), Tomas Brajant (Majami), Džek Vajt (Oklahoma), Iš Smit

Denver je osvojio svoj prvi šampionski prsten, a to kao da je malo uspavalo glavne ljude u klubu. Doduše, s obzirom na to koliko troše na plate, seleri kep im nije dozvoljavao da naprave neke prevelike poteze, ali utisak je da su mogli bolje da zamene Brusa Brauna i Džefa Grina, igrače koji su imali jako važnu ulogu u napadu na NBA prsten. Brauna i Grina nisu nikako mogli da zaustave, ali kad su već obojica otišli, možda je trebalo da urade nešto bolje od dovođenja Džastina Holideja. U Denveru očigledno smatraju da imaju dovoljno rezervi unutar tima da nadoknade ove odlaske, a ekipu su osvežili s tri rukija. Šampionsko jezgro je ostalo na okupu, to je ipak najvažnije. Eventualne rupe u rosteru se mogu ispuniti i tokom sezone iako bi bilo bolje da je to napravljeno već sada.

GOLDEN STEJT VORIORS

Došli: Kris Pol (trejd/Vošington), Brandin Podzijemski (draft/19.pik), Rudi Gej (1 godina/3.196.448 dolara), Kori Džozef (1 godina/3.196.448 dolara), Dario Šarić (1 godina/2.709.849 dolara), Trejs Džekson-Dejvis (draft/57. pik), Džerom Robinson (dvosmerni ugovor), Usman Garuba (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Drejmond Grin (4 godine/100.000.000 dolara), Lester Kinjones (dvosmerni ugovor)

Otišli: Džordan Pul (Vašington), Donte Divinćenco (Njujork), Andre Iguodala, Taj Džerom (Klivlend), Patrik Boldvin (Vašington), Rajan Rolins (Vašington), Džamajkl Grin, Entoni Lemb

Golden Stejt je ovog leta iznenadio kada je odlučio da Džordana Pula zameni Krisom Polom. Pul je proteklih sezona pokazao da može da bude ubitačan strelac, ali u ključnim trenucima prošle sezone nije izgledao najbolje pa su Voriorsi odlučili da u pohod na novi prsten umesto njega idu sa veteranom Krisom Polom kojeg je Finiks poslao u Vašington u trejdu za Bredlija Bila. Ovaj posao se mora gledati i sa finansijske strane jer je Golden Stejt ekipa koja je najviše pogođena izmenama kolektivnog ugovora po kojima će biti jako teško, zapravo nemoguće da se složi ekipa s tolikim brojem velikih ugovora kao što ih ima Golden Stejt. Oni su, očekivano, dali novi ugovor Drejmondu Grinu, a onda roster popunili veteranima koji im mogu pomoći - Rudi Gej, Kori Džozef i Dario Šarić imaju šta da kažu u nekim važnim trenucima.

HJUSTON ROKETS

Fred Vanvlit (©AFP)Fred Vanvlit (©AFP)

Došli: Fred Vanvlit (3 godine/128.539.845 dolara), Dilon Bruks (trejd/Memfis), Džef Grin (2 godine/16.000.000 dolara), Ejmen Tompson (draft/4.pik), Džok Lendejl (4 godine/32.000.000 dolara), Kem Vitmor (draft/20.pik), Eron Holidej (1 godina/2.346.614 dolara), Džermejn Semjuels (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Boban Marjanović (1 godina/2.891.467 dolara), Derius Dejs (dvosmerni ugovor), Trevor Hadžins (dvosmerni ugovor)

Otišli: Kej-Džej Martin (LA Klipers), Džoš Kristofer (Memfis), Vili Koli-Stajn (Vareze), Usman Garuba (Golden Stejt), Frenk Kaminski (Partizan Mozzart Bet), TajTaj Vašington (Milvoki), Dejšen Niks (Minesota), Di-Džej Ogastin

U Hjustonu su se odlučili da mladom jezgru dodaju nekoliko veterana kako se opet ne bi događale situacije iz prošle sezone kada su u nekim trenucima više izgledali kao skup igrača koji su se okupili na basketu nego NBA tim. Skupo su platili Freda Vanvlita, ali taj ugovor njima ne predstavlja mnogo jer su imali dosta prostora na seleri kepu, a Vanvlit i Dilon Bruks bi Hjustonu mogli da donesu čvrstinu kakvu nisu imali do sada. Tu je i veteran Džef Grin te Džok Lendejl koji će da bude zamena Alperenu Šengunu. Uz Ejmena Tompsona, kojeg su uzeli na draftu, sve izgleda da su u Hjustonu napravili dobar posao ovog leta, ali tek treba da vidimo kako će to da izgleda na perketu. Ne očekujemo od njih borbu za plej-of, ali napredak u odnosi na prošlu sezonu svakako moraju da pokažu.

LOS ANĐELES KLIPERS

Došli: Kobi Braun (draft/30.pik), Kenjon Martin (trejd/Hjuston), Džordan Miler (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Rasel Vestbruk (2 godine/7.863.263 dolara), Mejson Plamli (1 godina/5.000.000 dolara), Musa Dijabate (dvosmerni ugovor)

Otišli: Erik Gordon (Finiks)

Klipersi su uglavnom prespavali ovo leto. Draftovali su Kobija Brauna poslednjim izborom prve runde, malo podmladili ekipu dovođenjem Kenjona Martina te dali nove ugovore Raselu Vestbruku i Mejsonu Plamliju. Nisu to potezi koji bi od njih napravili bolji tim, ali oni još uvek love Džejmsa Hardena i pokušavaju da spakuju paket koji bi zadovoljio Filadelfiju. Kako će Harden da se uklopi s Kavajom Lenardom i Polom Džordžom ostaje da se vidi ako Brada dođe uopšte u Kliperse, ali ako do tog posla ne dođe, Klipersi idu u novu sezonu s manje-više istom ekipom od prošle sezone.

LOS ANĐELES LEJKERS

Došli: Gejb Vinsent (3 godine/33.000.000 dolara), Torijan Prins (1 godina/4.516.000 dolara), Kristijan Vud (2 godine/5.745.889 dolara), Džekson Hejs (2 godine/4.628.946 dolara), Džejlen Hud-Skifino (draft/17.pik), Kem Rediš (2 godine/4.628.946 dolara), Makvel Luis (draft/40.pik), Kolin Kestlton (dvosmerni ugovor), Aleks Fadž (dvosmerni ugovor), D'Moj Hodž (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Entoni Dejvis (3 godine/177.130.000 dolara), Ostin Rivs (3 godine/53.827.872 dolara), Dianđelo Rasel (2 godine/36.000.000 dolara), Rui Hačimura (3 godine/51.000.000 dolara), Džered Venderbilt (3 godine/13.122.000 dolara)

Otišli: Denis Šreder (Toronto), Mo Bamba (Filadelfija), Malik Bizli (Milvoki), Troj Braun (Minesota), Šakil Herison (Memfis), Loni Voker (Bruklin), Kol Svajder (Majami), Venjen Gebrijel (Boston)

Već prošle zime Lejkersi su napravili dobar posao kada su doveli Ruija Hačimuru, DiAnđela Rasela, Džereda Venderbilta i još nekoliko korisnih igrača. Ovoj trojici su tokom leta dali nove ugovore, a njih su dobili i Entoni Dejvis te Ostin Rivs koji se nametnuo kao treći igrač tima. Tako je jezgro ekipe koje je završilo sezonu ostalo na okupu, a zatim su je i te kako pojačali. Iz Majamija je došao Gejb Vinsent koji je igrao odlično prošle sezone i imao nekoliko odličnih partija u plej-ofu, Kristijan Vud će pokušati da pokaže zbog čega je pre nekoliko sezona dobio 41.000.000 dolara, Torijan Prins je koristan igrač na obe strane parketa, a Džekson Hejs je u dosadašnjem delu karijere imao dosta bleskova koji su pokazali da je jako talentovan igrač. Na draftu su sa 17. pikom "pokupili" Džejlena Hud-Skifina i definitivno treba reći da Lejkersi u novu sezonu ulaze jači nego što su bili na kraju prošle. Nisu u krugu najvećih favorita, ali nikoga ne bi smelo da iznenadi ako budu imali fantastičnu sezonu.

MEMFIS GRIZLIS

Došli: Markus Smart (trejd/Boston), Derik Rouz (2 godine/6.552.719 dolara), Dži-Dži Džekson (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Dezmond Bejn (5 godina/197.230.000 dolara)

Otišli: Dilon Bruks (Hjuston), Tajs Džons (Vašington)

Memfis ima problema s Džaa Morantom i njegovim razuzdanim ponašanjem zbog čega ga neće biti u prvih 25 utakmica zbog suspenzije. Izgleda da je klub odlučio da malo raskrsti sa imidžom "opasnih" košarkaša pa su se rešili Dilona Bruksa, a onda su na njegovo mesto doveli Markusa Smarta, majstora koji igra odličnu odbranu, ali ne pravi incidente kao šta je Bruks. Morantu su u društvo doveli Derika Rouza od kojeg sigurno može dosta toga da nauči i to je to - drugih promena nije bilo. Pomenimo i kako je Dezmond Bejn dobio ozbiljne pare i postao bogatiji za gotovo 200.000.000 dolara.

MINESOTA TIMBERVULVS

Došli: Šejk Milton (2 godine/10.000.000 dolara), Troj Braun (2 godine/8.000.000 dolara), Lenard Miler (draft/33.pik), Džejlen Klark (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Entoni Edvards (5 godina/205.900.000 dolara), Naz Rid (3 godine/41.959.296 dolara), Nikejl Aleksander-Voker (2 godine/9.000.000 dolara), Luka Garza (dvosmerni ugovor), Met Rajan (dvosmerni ugovor)

Otišli: Ostin Rivers

Minesota je svoj veliki posao napravila prošlog leta kada su dali praktično sve šta imaju Juti da bi doveli Rudija Gobera. Taj se potez za sada nije pokazao preterano uspešnim, a pomalo je smešno da su pored Gobera i Karl-Entoni Taunsa ovog leta morali da daju pravo bogatstvo rezervnom centru Nazu Ridu koji je taj novac i te kako zaslužio. Produženje ugovora na više od 200.000.000 dolara je dobio Entoni Edvards koji napreduje iz sezone u sezonu, a produžili su i ugovor s Nikejlom Aleksander-Vokerom. Od dolazaka treba pomenuti samo Šejka Miltona koji će sigurno da im pomogne na bekovskim pozicijama. No, pravi napredak oni moraju napraviti iz unutrašnjih rezervi tima.

NJU ORLEANS PELIKANS

Došli: Džordan Hokins (draft/14.pik), Kodi Zeler (1 godina/3.196.448 dolara), Kajser Gejts (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Herb Džons (4 godine/53.827.872 dolara)

Otišli: Džekson Hejs (LA Lejkers), Vili Ernangomez (Barselona), Džoš Ričardson (Majami), Geret Templ (Toronto)

Nisu u Nju Orleansu ovog leta bili previše zaposleni. Dali su zasluženi novi ugovor Herbu Džonsu, a od novih igrača pomenimo rukija Džordana Hokinsa i Kodija Zelera. I to je to. Nju Orleans čeka Zajona Vilijamsona i od toga zavisi njihova budućnost. Ništa drugo nisu morali da rade ovog leta.

OKLAHOMA SITI TANDER

Vasilije Micić (©AFP)Vasilije Micić (©AFP)

Došli: Davis Bertans (trejd/Dalas), Viktor Oladipo (trejd/Oklahoma), Vasilije Micić (3 godine/23.555.150 dolara), Kejson Valas (draft/10.pik), Džek Vajt (2 godine/3.922.463 dolara), Kejonte Džonson (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Lindi Voters (dvosmerni ugovor)

Otišli: Džared Batler (Vašington), Dario Šarić (Golden Stejt), Olivije Sar

Oklahoma je još jedna od ekipa koje nisu morale puno toga da rade ovog leta. Jezgra ekipe Tandera je složena u poslednjih nekoliko sezona, a lani su igrali jako dobro i ušli u plej-in turnir. Ove sezone žele još više, a za to imaju osnov jer je Šej Gildžes-Aleksander fantastičan igrač oko kojeg se stvorila lepa mlada ekipa. Najveće pojačanje za ovu sezonu bi im trebao biti Čet Holmgren, drugi pik na draftu prošle godine koji je zbog povrede propustio celu prošlu sezonu, a u pripremnim mečevima za ovu je pokazao da bi mogao da bude fantastičan igrač. Napokon je u NBA ligu došao Vasilije Micić koji će da diktira tempo igre dok je Šej na klupi te igrati i u kombinaciji s njim, a pokupili su i Davisa Bertansa koji će im doneti šut za trojke. U Oklahomu se vratio i Viktor Oladipo, ali pitanje je u kakvom je on zdravstvenom stanju zbog svih povreda koje je imao zadnjih godina.

FINIKS SANS

Došli: Bredli Bil (trejd/Vašington), Jusuf Nurkić (trejd/Portland), Grejson Alen (trejd/Milvoki), Nazir Litl (trejd/Portland), Erik Gordon (2 godine/6.552.719 dolara), Kion Džonson (trejd/Portland), Keita Bates-Diop (2 godine/5.001.258 dolara), Dru Jubenks (2 godine/5.001.258 dolara), Čimezi Metu (1 godina/2.346.614 dolara), Juta Vatanabe (1 godina/2.346.614 dolara), Bol Bol (1 godina/2.165.000 dolara), Džordan Gudvin (trejd/Vašington), Udoka Azubuike (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Džoš Okogi (2 godine/5.772.671 dolara), Demion Li (2 godine/5.373.575 dolara), Sejben Li (dvosmerni ugovor)

Otišli: Deandre Ejton (Portland), Kris Pol (Vašington), Kameron Pejn (Milvoki), Darijus Bezli (Bruklin), Tori Kreg (Čikago), Džok Lendejl (Hjuston), Bizmak Bijombo, Terens Ros, Ti-Džej Voren

Izgleda da niko nije rekao Metju Išbiji, novom vlasniku Finiksa, da je sastavljanje tima na način da dovedeš tri velike zvezde stvar prošlosti i da praktično nijedan takav eksperiment nije uspeo, barem ne u prvoj sezoni. A Finiks nema mnogo izbora nego da do uspeha dođe odmah i sada jer će im novi kolektivni ugovor napraviti velike probleme sledećeg leta. No, do tih problema ipak ima godinu dana, a Sansi su ovog leta još jednom dobro sve prodrmali. Prvo su dovei Bredlija Bila umesto Krisa Pola (i još ponešto pikova), a zatim su u Portland poslali Deandrea Ejtona, a zauzvrat su dobili paket predvođen Jusufom Nurkićem. Bilo je tu još jako puno promena u timu, a mora se reći da je Džejms Džons, generalni menadžer tima, napravio dosta dobar posao u sastavljanju ekipe oko Devina Bukera, Kevina Duranta i Bredlija Bila. Ako su se već odlučili da odstrane Ejtona, Nurkić, Grejson Alen i Nazir Litl su dobar paket, a i pre toga su za minimalce potpisali nekoliko dobrih igrača. Imaće Finiks dosta igrača sposobnih da odigraju dobre role u timu, samo je pitanje kako će novi trener Frenk Vogel uskladiti tri najveće zvezde. Odnosno, da li se one uopšte mogu uskladiti.

PORTLAND TREJL BLEJZERS

Došli: Skut Henderson (draft/3.pik), Deandre Ejton (trade/Finiks), Malkolm Brogdon (trejd/Boston), Robert Vilijams (trejd/Boston), Kris Mari (draft/23.pik), Mozes Braun (1 gdina/2.165.000 dolara), Tumani Kamara (trejd/Finiks), Rajan Rupert (draft/43.pik)

Novi ugovori: Džerami Grent (5 godina/160.000.000 dolara), Matis Tajbul (3 godine/33.075.000 dolara), Kevin Noks (1 godina/2.346.614 dolara), Ibu Bedži (dvosmerni ugovor), Džon Batler (dvosmerni ugovor)

Otišli: Demijan Lilard (Milvoki), Jusuf Nurkić (Finiks), Nazir Litl (Finiks), Kion Džonson (Finiks), Dru Jubenks (Finiks), Džastis Vinslou

Maestralno. Samo se tako može nazvati ono šta je uprava Portlanda napravila u poslu za Demijana Lilarda. Kada je jedna od najvećih zvezda u istoriji kluba zaželela da ode iz kluba iz Portlanda su odmah rekli kako neće po svaku cenu da udovolje njegovim željama i poslati ga u Majami. Umesto toga su čekali najbolju ponudu i na kraju je dobili. Od Milvokija su dobili Džrua Holideja, jedan pik prve runde i još dve zamene pikova, a kada se u celu priču umešao i Finiks, došli su do Deandrea Ejtona umesto Jusufa Nurkića. Holidej je brzo zamenjen za nova dva pika prve runde plus Malkolma Brogdona i Roberta Vilijamsa. Teško je moglo sve skupa bolje da se odradi, a Blejzersi već sada imaju mladu zanimljivu ekipu koju bi mogao da predvodi Skut Henderson koji će domah da uleti u Lilardove cipele. Ejton bi u sredini u kojoj neće biti previše pritiska na njega mogao da pokaže svoje znanje, a samo je u celoj priči bilo problematično što su odmah na početku prelaznog roka dali neverovatno velikih 180.000.000 dolara Džeramiju Grentu. Taj novac on jednostavno ne zaslužuje, ali i to se može shvatiti kao način da u pokušaju da se nagovori Lilard da ostane. Plus Portland na seleri kepu ima mesta da mu tih 180.000.000 nije preveliko opterećenje. Kada ekipa koja je ostala bez zvezde poput Lilarda u novu sezonu ulazi s petorkom Henderson - Aferni Sajmon - Šejdon Šarp - Grent - Ejton, a tu su još Brogdon, Vilijams, Matis Tajbul i još jedan ruki Kris Mari, onda navijači mogu da budu srećni. Mlada ekipa, a još imaju dosta pikova sledećih sezona...

SAKRAMENTO KINGS

Saša Vezenkov (©AFP)Saša Vezenkov (©AFP)

Došli: Saša Vezenkov (3 godine/19.975.609 dolara), Kris Duarte (trejd/Indiana), Džaval Mekgi (1 godina/3.196.448 dolara), Skal Labisje (1 godina/2.165.000 dolara), Kolbaj Džons (draft/34.pik), Džejlen Sloson (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Domantas Sabonis (4 godine/186.000.000 dolara), Trej Lajls (2 godine/16.000.000 dolara), Aleks Len (1 godina/3.196.448 dolara), Kion Elis (dvosmerni ugovor)

Otišli: Rašon Holms (Dalas), Čimezi Metu (Finiks), Metju Delavedova (Melburn), Pi-Džej Doužer (Partizan Mozzart Bet), Terens Dejvis

Sakramento je izgledao odlično prošle sezone u regularnom delu sezone. Došli su do trećeg mesta u Zapadnoj konferenciji, ali onda ispali u prvom krugu plej-ofa od Golden Stejta. U klubu su očigledno smatrali da jezgro ekipe ne treba da diraju pa su ga samo dopunili sa dva zanimljiva igrača koji im mogu dosta pomoći na krilnim pozicijama - iz Olimpijakosa je došao Saša Vezenkov, a iz Indijane Kris Duarte. Obojica će biti deo klupe na kojoj Kingsi još imaju Deviona Mičela, Malika Monka i Aleksa Lena, što nije loše. Domantas Sabonis je dobio produženje ugovora za 186.000.000 dolara i sada samo čekamo da vidimo mogu li Kingsi opet da budu dobri kao lani.

SAN ANTONIO SPARS

Došli: Viktor Vembanjama (draft/1.pik), Džedi Osman (trejd/Klivlend), Sidi Sisoko (draft/44.pik), Sirdžabari Rajs (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Tre Džons (2 godine/19.000.000 dolara), Džulijen Šampeni (4 godine/12.000.000 dolara), Sandro Mamukelašvili (1 godina/2.019.706 dolara), Dominik Barlou (dvosmerni ugovor)

Otišli: Keita Bates-Diop (Finiks), Romeo Lengford (Juta)

Za San Antonio je sve počelo i završilo kada su dobili prvi pik na lutriji ove godine. Doveli su Viktora Vembanjamu i to je bilo to za ovo leto. Pametno su odlučili da nema nikakve potrebe da u sledećoj sezoni imaju bilo kakve rezultatske ambicije nego će Greg Popović da pokuša složiti tim oko Vembanjame, Keldona Džonsona i Devina Vasela. Nije loš trojac za početak, a Sparsi su u celoj priči dali novi ugovor Tre Džonsu koji se pokazao kao dobar startni plejmejker.

JUTA DŽEZ

Došli: Džon Kolins (trejd/Atlanta), Tejlor Hendriks (draft/9.pik), Kejonte Džordž (draft/16.pik), Omer Jurtseven (2 godine/5.460.000 dolara), Brajs Sansebo (draft/28.pik), Romeo Lengford (1 godina/2.165.000 dolara), Džoi Hauser (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Džordan Klarkson (2 godine/28.370.000 dolara), Džoni Džuzang (dvosmerni ugovor)

Otišli: Udoka Azubuike (Finiks), Vernon Keri (Pinar Karšijaka), Huan Toskano-Anderson

Juta je prošle godine napravila sjajnu tranziciju od ekipe s Donovanom Mičelom, Rudijem Goberom, Majkom Konlijem i Bojanom Bogdanovićem do ove bez nje. Stari lisac Deni Ejndž je za sve svoje igrače dobio maksimalni povrat, a Juta se prošle godine praktično do par sedmica pre kraja sezone borila za plej-in turnir. U novu sezonu ulazi sa svim važnim igračima koji su završili prošlu sezonu, a došao im je Džon Kolins koji je iz Atlante stigao praktično besplatno. Novi ugovor je dobio Džordan Klarkson, a u ekipi su i tri nova rukija. Juta ima mladu i jako uzbudljivu ekipu. Bilo ih je lepo gledati prošle godine, verovatno će tako biti i ove, a ne bi nas čudilo i da naprave neki pristojan rezultat.

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaDenver NagetsNikola JokićVasilije MicićSaša VezenkovKris PolBoban MarjanovićDante EgzumDalas MaveriksLuka DončićViktor Vembanjama

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara