FOTO: ABA League
FOTO: ABA League

Srpski tandem u NBA: Draft naneo Nikolu Đurišića kod Bogdana

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 23:33

Majami birao košarkaša Mege kao 43. pika i odmah ga trejdovao među Hokse

U skladu sa predikcijama Srbija je dobila i drugog igrača izabranog na ovogodišnjem NBA draftu. Posle 12. pika Nikole Topića, Nikola Đurišić biran je u drugoj rundi kao 43. pik od Majami Hita, ali ga je franšiza sa Floride odmah trejdovala u Atlanta Hokse kod sunarodnika Bogdana Bogdanovića...U zamenu za dvadesetogodišnjeg krilnog igrača Majami je dobio 44. pika Šveđanina Pelea Larsona i novčanu kompenzaciju.

Sada samo ostaje nedoumica da li će se jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša odlučiti na ostanak u evropskoj košarci još bar godinu i potencijalno potpisati za Crvenu zvezdu. Nebojša Čović govorio je tokom dana da je aktuelni šampion Srbije pred draft pregovarao sa Đurišićem, a sada pošto je izabran jasno je da momak rođen u Belgiji ima mogućnost da bira između dve opcije.

Izabrane vesti

Đurišić je prošle godine planirao izlazak na draft pa se povukao usled nešto slabijih predikcija, a sada je nakon odlične sezone u ABA ligi i Draft kombajna i Eurokampa (gde je poneo i titulu MVP-a) impresionirao NBA skaute, a sve je to dovelo do izbora u drugoj rundi.

Vredi istaći i da je ljubiteljima košarke u Evropi jedan od interesantnijih igrača u drugoj rundi drafta bio Huan Nunjes - dete Reala, a u prethodne dve sezone igrač Ulma. Talentovani Španac biran je kao 36. pik i sada prava na još jednog igrača rođenog 2004. godine polažu Indijana Pejsersi.

Među prvih petnaest igrača biranih u drugoj rundi našlo se mesta za još nekolicinu Evropljana. Šveđanin Bo Klintmon završio je kao 37. pik u Detroit Pistonsima, dok je njegov gorepomenuti sunarodnik Pele Larson kao 44. otišao u Majami Hit. Belgijski plejmejker Aže Mičel biran je kao 38. pik od Oklahoma Siti Tandera.



tagovi

Nikola ĐurišićBogdan BogdanovićNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara