Srpska dominacija u Evroligi: Vasa Micić MVP, Milan Tomić najbolji trener

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.10.19. | 13:21

U idealnoj petorci i Nikola Milutinov

Blistave partije pružili su plejmejker Anadolu Efesa Vaslije Micić i centar Olimpijakosa Nikola Milutinov. Obojica su svestranim partijama doprinelim prvim trijufima svojih ekipa u sezoni.

Vasa je pružio jednu od najboljih partija od kada igra Evrpoligu, i doprineo trijumfu turskog tima nad Albom 106:105. Meč je završio sa 23 poena i 13 asistencija. Imao je indeks korisnosti 32, što mu je donelo epitet najboljeg igrača kola.

Izabrane vesti

Milutinov je potvrdio klasu u dominaciji Olimpijakosa protiv Valensije, bio je superioran u oba reketa sa 17 poena i 14 skokova, ostvario indeks 29 - četvrti najbolji u proteklom evroligaškom kolu.

Drugi na listi idealne petorke za ovaj put bio je Micićev saigrač Šejn Larkin sa 26 poena (najefikasniji igrač kola), imao je indeks 31, a treći po učinkovitosti  bio je centar Reala Džordan Miki (16p, 11sk) sa indeksom 30.

U petorci kola bilo je mesta i za Dešona Tomasa iz Panatinaikosa, koji je u porazu Atinjana od Asvela bio najbolji u redovima gostiju sa 22 poena i 6 skokova.

I to nije sve. Prema spcijalizovanom košarkaškom portalu Eurohups najbolji trener kola je Milan Tomić. U objašnjenju stoji da je Crvena zvezda zaustavila moćni Fenerbahče na samo 56 postignutih poena, te da je srpski šampion odigrao pefektnu odbranu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara