Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Srbija ušla u pripreme za Evrobasket i dva najvažnija meča kvalifikacija, još bez NBA trilinga

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 08:09

Jagodić Kuridža i Davidovac došli prvi, pripreme u Staroj Pazovi

Još i pre nego što su pretrpljeni teški porazi od Letonije i Belgije, za struku na čelu košarkaške reprezentacije Srbije avgust je bio označen kao najznačajniji mesec. Ne samo zbog nove dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket u kojima nam sada šanse nisu velike, već i zato što će selektor Svetislav Pešić po prvi put moći da vidi sve A reprezentativce na istom mestu, da sa njima radi i pokuša da ostvari pozitivne rezultate. Prvo u okršajima sa Turskom i Grčkom, onda i na Evrobasketu koji se od 1. do 18. septembra igra u četiri države.

Tim povodom Pešić je za prvi dan avgusta, tačno u podne zakazao okupljanje kandidata za reprezentativni dres. Mesto sastanka već svima dobro poznato, hotel Kraun Plaza iz kojeg će se Orlovi preseliti u Sportski centar u Staroj Pazovi gde će i odraditi pripreme pred najvažnije mečeve u ovom i sledećem mesecu.

Izabrane vesti

Na prozivku su prvi stigli Marko Jagodić Kuridža i Dejan Davidovac, a zatim i ostali prvotimci na koje Pešić računa u narednom periodu. A to su kapiten Miloš Teodosić, te Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Alen Smailagić.

Kako je i ranije bilo poznato, nešto kasnije ekipi će se priključiti NBA triling Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović zbog ograničenja od 28 dana maksimalnog prisustva u reprezentaciji. Oni su u dogovoru sa selektorom i stručnim štabom dobili plan individualnog rada. Na poštedi je i Nemanja Nedović koji je krajem prošle sedmice napravio svadbeno veselje u Beogradu.

Srbija će do utakmice sa Grčkom u Beogradu 25. avgusta odigrati četiri pripremna susreta. Prvi je 13. avgusta sa Crnom Gorom u našem glavnom gradu, zatim četiri dana kasnije Orlovi će biti gosti Slovenije u Ljubljani. Za 19. i 20. avgust zakazan pripremni turnir u Hamburgu gde će rival u polufinalu biti Italija, a zatim i Češka ili Nemačka.

Posle Grčke, naše košarkaše tri dana kasnije čeka gostovanje Turskoj, a zatim startuje Evropsko prvenstvo gde Srbija grupnu fazu igra u Pragu. Orlovi će prvo odmeriti snage sa Holandijom 2. septembra, dan kasnije sledi Češka, pa Finska 5. septembra. Sledećeg dana rival je Izrael dok poslednju utakmicu grupne faze 8. septembra aktuelni vicešampioni iz 2017. igraju sa Poljskom. Sledeća faza je u Berlinu.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Svetislav PešićVasilije MicićMiloš TeodosićNemanja NedovićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara