""
""

SRBIJA NAPADA! Još dva zlata, pa možemo na letovanje...

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.07.15. | 13:22

Ukoliko se mladi košarkaši i odbojkaši kući vrate sa zlatom, mesec dana za nama ući će u sve anale srpskog sporta

Iza Srbije je nezapamćen sportski mesec! Nešto što se ne pamti! Počevši od 20. juna i trijumfa Orlića na Mundijalitu na Novom Zelandu, pa preko zlatnih medalja vaterpolista u Svetskoj ligi, odnosno košarkašica na Evropskom prvenstvu, sve do Novaka Đokovića i njegovog trećeg Vimbldona

Izabrane vesti

Ali tu nije kraj. Srbija danas ima priliku da nastavi žetvu trofeja. Pred nama su još dva velika finala posle kojih bi ovo leto 2015. zaista moglo da uđe u sve anale. Za mesec dana šest tako velikih pobeda, šest trofeja, toliko radosti... 

Da li je ikada tako nešto nekoj zemlji pošlo za rukom? Mi ne pamtimo...

Današnji program otvoriće "gromovnici" Nikole Grbića koji su juče "izbombardovali" Amerikance i obezbedili plasman u finale Svetske lige. Četiri puta smo gubili u ovom takmičenju u meču za trofej, valjda je došlo vreme da ga konačno podignemo. Srpski odbojkaši imaju jedinstvenu šansu, Francuska nije bauk, a Brazilci u Riju tako navijaju za Plave da ovi verovatno imaju osećaj kao da igraju u Novom Sadu ili Beogradu. I svaka im čast na tome, neka takvi budu i danas od 16.30, za kada je zakazan početak utakmice. 

Protiv branioca trofeja u polufinalu naši momci pokazali su od čega su satkani. Iako su prokockali prednost od 2:0 u setovima i u odlučujućem gubili čak četiri razlike, uspeli su da nadljudskim naporima naprave fantastičan preokret i na kraju slave uz maestralno vođstvo Nikole Grbića sa klupe. Nema sumnje, uz jučerašnju igru iz prva dva seta, odnosno s kraja meča, Svetska liga nam ovoga puta izmaći neće.  

Posle odbojkaša na parket dvorane Sabijadoro u Linjanu istrčaće Orlići Vladimira Đokića, koji će borbu za zlatno odličje voditi sa velikim rivalima Špancima (21.00, RTS)! Obe selekcije su do finale došle bez jednog, jedinog poraza, a košarka koju su Orlići i vršnjaci Furije igrali u prethodnim danima garantuje finale koje će se pamtiti i rivalstvo za narednu deceniju!

Ruku na srce, na turniru u Italiji apsolutnu naklonost publike i svih ljubitelja košarke širom Starog kontinenta dobili su srpski gladijatori pod obručima, kojima je general Đokić natempirao formu do savršenstva! Koliko su Orlići zapravo dominantni na Evropskom prvenstvu možda se najbolje videlo u meču sa „supertalentovanom“ Turskom, koju su srpski igrači oduvali sa 23 poena razlike. U pomenutoj utakmici čak petorica momaka imali su dvocifren učinak, ali je ulogu vođe na parketu imao Marko Guduruć sa 21 poenom i po pet skokova i ukradenih lopti. 

Ognjen Jaramaz je ubacio 14 poena i uhvatio pet lopti, dok je Nikola Rebić upisao 12 poena, pet skokova i tri asistencija, koje su jako podsećale na čarolije doskorašnjeg klupskog kolege – Markusa Vilijamsa. Marko Tejić (11p, 4sk, 1bl) i Rade Zagorac (10p, 6sk, 1uk) kompletirali su pobedu Srbije, uz veliki doprinos svih ostalih igrača u timu, dok košarkaškim kuloarima kruži priča da mladi nacionalni tim dugo nije imao tako moćnu i dominantu generaciju!

Španci, Francuzi, spremite se, Srbija napada! Još dva zlata pa možemo na letovanje...

(foto: MN Press)


tagovi

SrbijaplaviorlićiMuška odbojkaška reprezentacija Srbijemlada košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara