Strahinja Stojačić (Reuters)
Strahinja Stojačić (Reuters)

Srbija ispala, Stojačić zagrmeo: Svašta bih rekao... Zamišljali smo da ćemo završiti kao Novak

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.08.24. | 22:59

"Što je najgore, mislim da smo ovu četvrtfinalnu utakmicu odigrali i najbolje na turniru..."

Nisu uspeli srpski basketaši da dva puta pobede istog rivala na olimpijskom turniru i zbog toga ih neće biti u polufinalu, u borbi za medalje. A u Pariz su Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihajlo Vasić došli kao svetski prvaci i glavni favoriti za zlato.

Neće biti ni zlata, a ni odličja od manje plemenitih metala. Srbija je u četvrtfinalu doživela krah od domaćina posle kojeg nije lako pričati. Mada su utisci naših basketaša varirali nakon eliminacije.

Izabrane vesti

"Nemamo mnogo reči da kažemo. Ovo niko od nas nije očekivao. Pogotovo da ćemo završiti takmičenje pre finalnog dana. Ali to je sport. Nismo bili na našem nivou, nismo zaslužili... Relativno, mogu da kažem da sam ja glavni krivac. Izgubili smo od Kineza i od Litvanaca utakmice koje ne smeju da se izgube", rekao je Strahinja Stojačić pa nastavio: "Što je najgore, mislim da smo ovu četvrtfinalnu utakmicu odigrali i najbolje na turniru, ali jednostavno nismo zaslužili", smatra popularni Brka iako je Srbija prethodno pobеđivala SAD, Holandiju, Francusku i Poljsku.

Novinare je zanimalo šta se dogodilo, da li je pritisak sasekao krila budući da se od basketaša očekivala sigurna medalja?

"Bolje da sutra pričamo o tome. Svašta bih rekao, bolje da ne pričam. Mislim da je ovo šok i za... Svi smo zamišljali da ćemo završiti kao Novak, da ćemo uzeti tu zlatnu medalju... Ali očito da je mnogo teže nego što smo zamišljali. Sav teret Olimpijskih igara. Prvo takmičenje. Možda lično ja nisam bio dorastao tome, ali polako."

Dosta je Stojačić rekao, važan deo i prećutao i verovatno napravio pametan potez dok je glava vruća.

Marko Branković je potom izašao pred novinare i pokazao da bez obzira na eliminaciju i dalje veruje da je ovaj tim najbolji na svetu.

"Jedan od težih poraza u mojoj karijeri. Bilo je teških, ali ovaj ima neku veličinu. Ceo turnir smo igrali promenljivo. Ceo turnir smo igrali fantastično ali na drugu stranu, u nekim krucijalnim momentima i protiv Litvanije danas i sada protiv Francuza, imali smo par poena razlike, donosili smo neke loše odluke koje nisu prepoznatljive za nas. Loš turnir i težak poraz, ali moramo nastaviti dalje. Za 20 dana nam je Evropsko prvenstvo, pa nam je fokus na tome. Videli smo se u borbi za medalju. I dalje mislim da smo najbolji tim na svetu, da su detalji odlučili u par utakmica. Donoslili smo loše odluke i nismo izgledali mnogo loše, ali su drugi igrali dobre baskete protiv nas. Sve su kaznili i zasluženo pobedili. Ništa nije sporno."

Atmosfera sa tribina i većinska podrška za Francuze na trgu Konkord nije bila faktor, tvrdi Branković.

"Ovde je 5.500 ljudi, ali to je nebitno skroz. Prekjuče smo ih pobedili pred istom tom publikom. Atmosfera nije uticala. Naš fokus u krucijalnim momentima. Danas su bili bolja ekipa i svaka im čast."

Koliko poraz koji je stao na put medaljama peče, verno oslikavaju reči Dejana Majstorovića.

"Mnogo je teško, ne znam šta bih rekao. Očigledno da nismo zaslužili. Izgledalo je kao da su drugi želeli više od nas i zasluženo su nas pobedili i Litvanija i Francuska. Teško je. Baš je teško, očekivali smo medalju, ali... Joj, ne znam šta bih rekao. Mnogo je teško, ne mogu uopšte da...", nije uspeo Majstorović ni da završi rečenicu.


tagovi

Pariz 2024Basket 3x3basketašiStrahinja StojačićDejan MajstorovićMarko Branković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara