Starsport
Starsport

Srbi u Parizu, 8. avgust: Sve oči uprte u košarkaše!

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.08.24. | 22:53

Mate Nemeš će kroz repasaž tražiti priliku za bronzu u rvanju, dok kajakaše i kajakašice očekuju polufinalne trke na 500 metara

Za medalju će se boriti, pitanje je samo – za koju? Oči čitave Srbije u četvrtak će biti uprte u košarkaše, koji će protiv Sjedinjenih Američkih Država pokušati da se izbore za plasman u finale. Biće to glavni, ali ne i jedini sportski događaj u kojem ćemo pratiti naše sportiste. Svakako poslednji, šlag na tortu u danu koji bi mogao da nam donese ne jednu, već četiri medalje!

Jednu, kao što rekosmo košarkaši ukoliko iznenade favorita u plasiraju se i finale, čime bi osigurali makar srebro, drugu Mate Nemeš koji je dobio priliku da se u repasažu izbori za bronzu. Naš rvač grčko-rimskim stilom u kategoriji do 67 kilograma prvi će od srpski sportista na borilište. Njega od 11.00 čeka borba sa Amanturom Ismailovim iz Kirgistana, a u slučaju pobede potom će se za odličje boriti sa Hasratom Džafarovim iz Azerbejdžana.

Izabrane vesti

Preostale dve medalje mogli bismo da osvojimo u kajaku. Nedugo nakon Nemeša, već od 11.40 navijaćemo za kajakašice. Konkretno za kvartet Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev u polufinalnoj trci na 500 metara, a samo deset minuta kasnije takmičiće se i kvartet kajakaša u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov. Ukoliko se plasiraju dalje, i jedne i druge čekaju finala istog dana, svega nekoliko sati kasnije.

I to bi bilo to sve od naših sportista do 21.00 i nadamo se spektakla sa Amerima!



tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara