""
""

Srbi obezbedili Levskom majstoricu za prvaka Bugarske

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.13. | 21:57

Marko Marinović predvodio klub iz Sofije do pobede protiv aktulenog šampiona čime je rezultat u finalnoj seriji izjednačen na 2:2

Košarkaši Levskog, za koji nastupa srpski trojac Marko Marinović, Nemanja Protić i Mladen Pantić, uspeli su da u četvrtoj utakmici finalne serije savladaju Lukoil rezultatom 75:74 (13:26, 18:14, 18:16, 26:18).

Izabrane vesti

Prva deonica je pripala gostima, druga domaćim igračima, pa su na veliki odmor košarkaši Lukola otišli sa minimalnom prednošću (31:32). Treća i poslednja četvrtina pripala je Levskom što je bilo dovoljno za ukupnu pobedu i izjednačenje u finalnoj seriji na 2:2.
“Lukoil je vodio tokom celog meča a mi smo došli do prednosti u poslednjem kvartalu”, javio se po završetku utakmice MOZZART Sportu, Marko Marinović, prva zvezda Levskog.
U poslednja tri minuta ušli smo u rezultatsku klackalicu, potom smo dali koš I odbranili poslednji napad što je omogućilo da trijumfujemo. Još nismo odigrali kako umemo, ali zaslužujemo petu utakmicu koja sve rešava. Veliki je ulog u polednjem meču koji se igra u ponedeljak. Ukoliko pobedimo prekinućemo dominaciju Lukoil, ali i igrati kvalifikacije za Evroligu”, zaključio je Marinović.

Marinović je imao 22 poena i devet asistencija, Pantić je zabeležio devet koševa i šest skokova, dok je Protić za 10 minuta upisao šest poena.

(foto: levskibasket.com)

                                                                                                                            


tagovi

BugarskaEvropaKK LevskiMarko MarinovićMladen PantićNemanja Protic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara