Varvari u Morači ©MN Press
Varvari u Morači ©MN Press

Sprema se odgovor u Podgorici: Na tribinama oko 2.000 ljudi

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 09:41

Ekipu Dejana Milojevića očekuje značajna podrška u trećem meču

Budućnost je saterana u čošak. Podgoričani gube (0-2) u finalnoj seriji i neophodne su im dve pobede kako bi se izborili za majstoricu u Beogradu, koja je planirana za 28. maj. Psihološki ključ drži treći meč, koji bi po mnogo čemu mogao da bude presudan u velikom finalu. Crveno-beli su nadahnuti posle dva velika trijumfa i mogu da iskoriste taj pozitivni naboj kako bi ekspresno stigli i do trećeg slavlja, dok domaćin želi da preokrene situaciju u svoju korist i uhvati se za slamku spasa.

Kako saznaje Mozzart Sport, domaćin će na tribinama Morače imati podršku od oko 2.000 domaćih pristalica. Proteklih dana, Budućnost je proteklih dana podelila karte firmama i institucijama bliskim klubu, što znači da će oni najverniji večeras biti uz sastav Dejana Milojevića. Crvena zvezda je u prva dva meča takođe imala podršku. Prema zvaničnim podacima ABA lige, na prvoj finalnoj utakmici bilo je 987 gledalaca, a na drugoj 1.375.

Izabrane vesti

Subota, 20.30: (1,60) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (2,55)

Budućnost je doživela ogroman udarac u drugom meču, gde je u poslednjoj deonici imala prednost od devet poena, ali je domaćin na krilima fantastičnog Ognjena Dobrića stigao do preokreta i dragocenog slavlja. Ipak, u glavnom gradu Crne Gore veruju da mogu da se vrate u život.

"Neće biti nimalo lako, Zvezda dolazi sa 2-0 i biće sigurno rasterećenija od nas. Ali igramo na domaćem terenu, moramo da odigrati bolje nego u prethodna dva meča. Siguran sam možemo, i da ono što smo igrali u Beogradu nije bilo 50-60 odsto naših mogućnosti. Očekujem da se dobro pripremimo psihički i fizički, da ispravimo stvari koje nisu bile dobre, i da nastavimo da stvarima koje su bile zadovoljavajuće. Očekujem još jednu tešku utakmicu, protiv odličnog protivnika, ali dosta toga zavisi od nas. Ako mi budemo pravi, mislim da ćemo doći do pobede", poručio je kapiten Suad Šehović.

Večerašnji meč predstavljaće i veliki ispit, možda i najveći u dosadašnjoj karijeri Dejana Milojevića.

"Treća je utakmica, posebno je psihološki teška onoj ekipi koja gubi 2-0. Zvezda će biti sigurno rasterećenija. Ipak, mi smo i dve utakmice u Beogradu pokazali da ako smanjimo oscilacije i budemo čvršći - imamo čemu da se nadamo. Tako da - nema predaje, to sam rekao odmah i posle drugog meča. Da probamo prvo da smanjimo na 2-1, to je prvi korak", poručio je Milojević.

Utakmica u Morači, kao i sve potencijalne do kraja serije, počinje od 20.30, uz prenos na TV Arena Sport.


tagovi

Dejan MilojevićSuad Šehović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara