(Juventus FC)
(Juventus FC)

Sprema se debi Vasilija Adžića za Juventus

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 20:51

Tijago Mota oduševljen radnom etikom i sposobnostima talenta angažovanog iz Budućnosti

Izgleda da će se Vasilije Adžić predstaviti italijanskoj publici samo nekoliko meseci pošto je stigao iz Budućnosti. Veliki talenat crnogorskog fudbala, kako kažu u Podgorici, najveći od vremena Stevana Jovetića, u ozbiljnim je planovima Tijaga Mote i nagoveštaji iz Torina su takvi da bi 18-godišnji vezista mogao da debituje u novoj sredini već u subotu.

Tog dana Juve gostuje Empoliju i naravno da Adžić nije planiran da počne meč, ali više izvora sa Apenina sugeriše da bi novi trener mogao da ga pošalje na teren u nekom trenutku drugog poluvremena i tako omogući debi za crno-bele.

Izabrane vesti

Razlog što Vasilije dosad nije konkurisao za ekipu je povreda koja ga je odvojila od terena tokom priprema i na početku sezone, međutim, kad je prevazišao probleme 18-godišnji Nikšićanin je uspeo da za kratko vreme impresionira Motu, koji se nije libio ni u u Bolonji da šansu ukazuje mladim igračima, a sa tom praksom je nastavio u Juventusu. Kad je dolazio iz Budućnosti, u transferu vrednom 5.000.000 evra, Vasilije Adžić je najpre projektovan da se razvija i dokazuje u dresu mladog tima, međutim....

Korijere delo sport uverava da je Tijago Mota posle svega nekoliko treninga saopštio direktoru Kristijanu Đuntoliju: „On ostaje sa nama“. U prilog tome da ga stručni štab vidi u rotaciji, s obzirom na veliki broj utakimica, na domaćoj i međunarodnoj sceni, ide i podatak da ga je Juventus licencirao za učešće u Ligi šampiona. Tokom reprezentativne pauze, Adžić je ostao u Torinu kako bi sanirao povredu kvadricepsa i deluje da ju je zalečio, pošto izvori sa lica mesta ističu da je Motu impresionirao na treninzima do te mere da nekadašnji as hvali njegovu radnu etiku, razumevanje fudbala i kombinatoriku.

Dušan Vlahović daje gol Empoliju, kvota 2,20

Mota je od početka sezone već promovisao nekoliko talenata. Gurnuo je u vatru kolumbijskog levog beka Huana Davida Kabala, belgijsko krilo Embangulu, od ranije je tu Turčin Kenan Jildiz, pa onda Kefrem Tiram... Taj niz bi mogao da nastavi Vasilije Adžić, čiji je talenat prepoznao nekadašnji as Partizana i crnogorske reprezentacije, Andrija Delibašić, na funkciji sportskog direktora Budućnosti i u vreme njegovvogo mandata je klub iznedrio talenta koga bi brzo mogla da upozna i Serija A.


tagovi

JuventusTijago MotaVasilije Adžić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara