Džons (desno) je prošao pakao sa Rejesom u pet rundi
Džons (desno) je prošao pakao sa Rejesom u pet rundi

UFC 247 Šampioni ostaju šampioni

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 09:12

Džon Džons rekordni 14. put odbranio pojas, a Valentina Ševčenko ponovo nokautirala protivnicu. Predstavnik BiH Mirsad Bektić poražen podeljenom odlukom sudija

Dve glavne borbe večeri na sinoćnjem UFC 247 događaju u Hjustonu završene su onako kako se i očekivalo, ali i kako smo prognozirali - pobedama šampiona. U naslovnom meču živa legenda MMA Džon Džons je postavio novi rekord franšize 14. odbranom trona. Naravno u poluteškoj kategoriji.

Bio je to veom izjednačen meč sa sada prvi put poraženim Dominikom Rejesom koji nije rešen u oktagonu ni nakon pet rundi. Konačno odluku donele su vanringovne sudije, i to nepodeljenu za aktuelnog prvaka. Izazivač je možda bio bolji nakon prve tri runde, ali je zato u dodatne dve Džons izvukao i poslednje atome snage i sa par obaranja uspeo da stekne prednost koja ga je sačuvala na tronu. Bila je ovo 25. pobeda Džonsa u 26 mečeva, a prvi poraz u "baksuznoj" 13. borbi Rejesa.

Izabrane vesti

"Bila je ovo veoma bliska borba, ta peta runda mi je donela pobedu" realan je Amerikanac, "Dominik je odradio neverovatan posao. Borba je bila strašna, a tron su mi sačuvala obaranja".

 Neverovatna Valentina Ševčenko nastavila je teror u muva kategoriji. Ovaj put pred razbijačicom iz Kirgistabna je pala prva na listi izazivačica, Ketlin Čukagijan. Od samog starta meča šamponka je dominirala, da bi nakon nekoliko rušenja, konačno "patosirala" pritvnicu nakon minut borbe u trećoj rundi. Ovo je Ševčenkovoj treća odbrana šampionskog pojasa.

Valentina Ševčenko je izdominirala u Hjustonu

U Hjustonu je u muškoj peroj kategoriji nastupao i jedan borac iz naše regije, ali nije uspeo da zabeleži trijumf. Nakon veoma napete borbe koja je potrajala tri runde sudije su se podeljeno odlučila za protivnika Mirsada Bektića, Dena Igea koji je tako zabeležio peti trijumf u nizu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara