Svetislav Pešić (©Starsport)
Svetislav Pešić (©Starsport)

Španci zvali Pešića nazad u Evroligu, selektor odbio zbog Srbije! "Ne" i od Sferopulosa, Trinkijeri preskup

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 13:04

Baskonija će morati da potraži na drugom mestu, tvrde lokalni mediji

Tek četiri kola, a već dve promene u Evroligi i jedna na pomolu. Iako Đoan Penjaroja tvrdi da se ne obazire na medijske napise javna je tajna da uprava Baskonije nije zadovoljna kako ekipa izgleda na početku nove sezone i da posle jedne pobede i tri poraza razmišlja o rokadi na klupi.

I tu dolazimo do najinterensantijeg dela, jer je prema navodima sa Pirineja baskijski klub pozvao i Svetislava Pešića sa namerom da ga vrati u elitno takmičenje. Tu informaciju plasirali su brojni lokalni listovi i najugledniji košarkaški novinare iz Baskije. Tvrde: klub je bio uveren da je popularni Kari idealno rešenje.

Izabrane vesti

Međutim, dodaju i da je srpski selektor momentalno odbio mogućnost da se vrati u špansku košarku, jer je posle osvajanja srebrne medalje na Mundobasketu koncetrisan isključivo na pripreme za Olimpijske igre koje će se sledeće godine igrati u Parizu i na kojima bi Orlovi, kao i svi ostali timovi, trebalo da igraju u najjačem sastavu.

------

Igraj Prognozzer i pojuri 100.000 dinara BEZ ULOGA

------

Baskijski mediji tvrde i da je klub iz Vitorije kontaktirao i Janisa Sferopulosa, ali da je i tu ostao kratkih rukava, pošto je grčki strateg izabrao Crvenu zvezdu nakon rastanka sa Duškom Ivanovićem. Nova opcija je Andrea Trinkijeri, koji je bez posla otkako je ovog leta otišao iz Bajerna. Problem sa Italijanom je taj što on traži toliko visoku platu da bi ozbiljno skratio budžet za pojačanja.

Pa dok uprava traži – Penjaroja ima posao. I dodatno vreme da pokaže da je ipak evroligaški trener.



tagovi

BaskonijaSvetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara