Španci se mučili, malo i kockali, ali prošli u polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.19. | 16:54

Nisu odigrali fenomenalno, ali jesu dovoljno dobro protiv Poljske za prolazak među najbolja četiri - 90:78

Srbija je dozvolila Argentini da je iznenadi i napravi iznenađenje, ali Španija nije dozvolila tako nešto protiv Poljske. Naravno, Poljska nije toliko jak sastav kao Gaučosi, nije Španija nešto ni blistala posebno, čak se malo i kockala, ali nije ni dozvolila sebi grešku i pobedom od 90:78 Furija se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Prišla je Poljska i na četiri poena zaostatka (76:72) u poslednjoj deonici, ali na kraju nije uspela protiv iskusnijih Španaca koji su prebacili u višu brzinu, Rubio je pogodio sa distance važne šuteve i Furija je rešila meč.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod Španije bio je Riki Rubio sa 19 poena, a imao je i devet asistencija i pet skokova. Vili Ernangomez je dodao 18 poena, Rudi Fernandez 16, Huančo Ernangomez 14, a Mark Gasol 10 poena.

Kod Poljske je dominirao Ej Džej Sloter sa 19 poena.

Konstantno je Španija bila u prednosti, ali nije to bila neka savršena igra Crvene furije, već je više sve tim Serđa Skariola igrao na kvalitet i iskustvo, koje je svakako imao na svojoj strani.

Furija je igrala dovoljno dobro, kontrolisala šut za tri poena, ubacivala dovoljno da bude u prednosti, a defanzivom uspevala da skrati Poljsku u napadu.

Rubio, Fernandez i Ernangomez su bili udarni igrači Španije na ovom susretu, dok je Mark Gasol ponovo imao malo manju ulogu, ali dovoljno dobru da Španci drže sve pod kontrolom.

Španija je imala i 14 poena prednosti u toku treće četvrtine kada je vodila 62:49, ali Poljaci su uspevali da održe na pristojnoj distanci uz dobru igru Ej Džej Slotera i Damijana Kuliga.

Međutim, konstantno je provejavala ideja da je Španija kvalitetniji rival, uspevala je Furija da dođe i do laganih poena u tranziciji što je trejdmark španske košarke. Imao je i Pjer Oriola dobru rolu u skoku u napadu i sve je to i dalje održavalo Špance na sigurnoj razdaljini.

Na kraju je bilo i malo kockanja, ali Španci su odradili posao i otišli u polufinale.

FOTO: FIBA Basketball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara