Adaj Mara protiv Francuske (©fiba.basketball)
Adaj Mara protiv Francuske (©fiba.basketball)

Španci odbili nalet Francuza u poslednjoj četvrtini, boriće se za evropsko zlato sa Srbijom ili Nemačkom

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 19:47

Juniorska selekcija Crvene furije obezbedila medalju na kontinentalnoj smotri

Evropsko prvenstvo u Nišu se bliži kraju, a dobili smo i prvog finalistu. Pobednik susreta između Srbije i Nemačke za zlato će se boriti protiv Španije koja je savladala Francusku 70:58 u prvom polufinalu i u nedelju će pokušati da osvoji šestu evropsku titulu u juniorskoj konkurenciji.

Interesantno je da su Francuzi daleko bolje otvorili meč o dobili prvi kvartal 14:5, ali da je već sredinom drugog Španija preuzela kontrolu. Usledila je rezultatska klackalica u trećem periodu, ali su Španci bili bolji u završnici, pa su u poslednjih 10 minuta ušli sa 47:41. Uspeli su Trikolori da priđu na samo dva poena zaostatka, ali se onda razigrao Lukas Langarita, te se Crvena furija očas odlepila i zatim serijom 15:4 otklonila sve dileme o pitanju pobednika.

Izabrane vesti

Upravo je Langarita bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 19 poena, a iako su Francuzi uspeli da ga uspore u napadu, prva zvezda španske selekcije, Adaj Mara, bio je na pragu dabl-dabla sa devet poena i 13 uhvaćenih lopti i drugi najveći indeks u pobedničkoj ekipi (17) posle saigrača iz Saragose (18).

Pomenuti dvojac ispratili su Realom Ugo Gonazels, koji je takođe dao vredan doprinos u odlučujućoj deonici i skupa ubeležio 13 poena, kao i Konrad Martinez sa 10 poena.

Kod Francuza daleko najbolji Tiđane Salaun sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti (indeks 16), dok je Nolan Traore dodao 11 poena. Talentovani Noa Esanž sa osam, Ilan Pjetrus sa četiri i Maksim Log sa dva poena su podbacili.

U nedelju će biti podeljene medalje, Španija će se protiv boljeg iz duela Srbije i Nemačke boriti za zlato u Čairu od 20.30, dok će se od 18.00 Francuzi sastati sa poraženim u borbi za treće mesto.


tagovi

U18 Evropsko prvenstvo u NišuEvropsko prvenstvo za juniore u košarciŠpanijaFrancuskaAdaj Mara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara