"Aleks Abrines (desno)"
"Aleks Abrines (desno)"

Španci na Evrobasketu bez Barselonine zvezde!

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.08.15. | 13:19

Zbog povrede koja nije u potpunosti zalečena, Aleks Abrines definitivno otpao

Aleks Abrines (desno)

Na spisku od 12 igrača Serđa Skariola za Evrobasket neće se naći Aleks Abrines koji se nije potpuno oporavio od povrede pete.

Loše slutnje selektora nacionalnog tima Španije su se obistinile, krilo Barselone neće se naći u reprezentaciji iako se očekivalo da će do septembra medicinski tim uspeti da sanira jednu od najbolnijih povreda stopala.
„Nije se oporavio stoprocentno, neće ići na Evrobasket“, bio je kratak i veoma razočaran Skariolo.

Abrines je bio akter ovonedeljnog prijateljskog okršaja između Španije i Venecuele na kojem je za 11 minuta upisao četiri poena, ali se ipak primećivalo da supertalentovana zvezda Barse na parketu ne može da da najbolje od sebe. Konkurencija na krilnoj poziciji u španskoj reprezentaciji je nemilosrdna, tako da je Abrines morao biti odstranjen kao igrač koji u ovom trenutku mora da se slabijim intenzitetom individualnih treninga vraća u formu.

Ovo je treći put da Aleks Abrines ispada sa spiska reprezentacije Španije pre objavljivanja konačne liste od 12 igrača. Od njegove povrede mogli bi da "profitiraju" Pablo Agilar, Ćavi Rabaseda i Viktor Klaver, koji bi neočekivano mogli da zaigraju na Evrobasketu.

Izabrane vesti

(foto: Action Images)


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeAleks Abrines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara