Adam Hanga (©Starsport)
Adam Hanga (©Starsport)

Španci hoće Hangu, Hanga hoće Zvezdu, a šta hoće Zvezda?

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 08:34

Huventud krenuo po Mađara, ali crveno-beli se pitaju

Čvrst ugovor i vrlo dobar utisak izuzetnog profesionalca. Ali Adam Hanga je upravo proslavio 35. rođendan i sigurno da neće postati bolji igrač no što je bio. No, i takav kakav je, interesantan je mnogima, pa će Crvena zvezda u narednim danima morati da odgovori na pitanje: treba li joj Mađar u timu i za narednu sezonu?

Ako joj ne treba – Huventud će to pokušati da iskoristi. Kako navodi španski Encestado, dobro upućen u košarkaške teme, klub iz Badalone je već u poodmaklim pregovorima sa Hangom. Njemu su se smučile stalne selidbe, pa je uslov da mu uz prvu garantovanu sezonu Huventud ponudi i drugu, opcionu. Navodno, dogovor je vrlo blizu.

Izabrane vesti

Sam Hanga je već u dva narata za mađarske medije govorio da ne želi da ide iz Beograda, jer ne želi da stalno seli celu porodicu. Ali je i priznao da njegova budućnost zavisi i od procene crveno-belih. Košarkaške sposobnosti Hange nisu sporne. Sporne su njegove sposobnosti da ostane zdrav.

Finale Superlige Srbije ove sezone nije igrao pošto je sredinom aprila slomio treću metakarpalnu kost u šaci leve ruke. Pre nekih desetak dana je govorio i da se situacija u međuvremenu zakomplikovala i da je tek u maju podvgnut operaciji.

Posle obavljenih snimanja, dobio sam fiksacioni zavoj i dogovor je bio da za tri nedelje dođem na kontrolu. Tada je utvrđeno da kost nije srasla lepo, zbog čega sam prošlog četvrtka morao pod nož. Od tada mi je uklonjen gips, ali mi iz ruke vire ružni šrafovi. Prema sadašnjem planu, mogu da počnem rehabilitaciju za četiri sedmice“, rekao je Hanga.

Po toj logici imaće Hanga sve vreme sveta da se dobro pripremi za narednu sezonu, a da li će nju provesti u Zvezdi? Na to pitanje odgovoriće Janis Sferopulos kada sa upravom kluba bude pravio plan za naredni takmičarski ciklus. Sigurno ne pre kraja finala sa Partizan Mozzart Betom.

Hanga je nestrpljiv.

Ponosan sam što sam letos potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom sa dugom istorijom u kojem sam nekoliko puta nedeljno bio u prilici da igram pred 20.000 do 22.000 ljudi. Potpisao sam ugovor na 1+1 godinu, ali ništa nije sigurno. Da je samo na meni, ostao bih. Moja budućnost mnogo zavisi od toga šta će mi klub saopštiti, da li moja povreda utiče na njihovu odluku ili ne“, rekao je nedavno Hanga u razgovoru za mađarski „M1“.


 



tagovi

Adam HangaKK Crvena zvezdaHuventud

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara