Blejk Šilb (©Reuters)
Blejk Šilb (©Reuters)

Šok u Kanadi i triler kakav se retko viđa: Šilb preko domaćina odveo Češku u finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 00:28

Kanada u poslednjem minutu nadoknadila -10 i izborila produžetak, u njemu vodila, ali na kraju, ipak, izgubila

Iako veteran, Blejk Šilb i dalje ima municiju u svojim rukama.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, danas francuskog Šalon Basketa, blistao je u meču sa Kanadom i preko domaćina odveo Čehe u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Izabrane vesti

Gosti su slavili 103:101 posle produžetka (94:94), a Šilb je tome doprineo s 31 poenom i sedam asistencija.

Nije Kanađanima pomoglo NBA iskustvo Er Džej Beret iz Njujorka, Nikil Aleksander-Vokera iz Nju Orleansa, Endrjua Viginsa iz Golden Stejta i Luguenca Dorta iz Oklahome. Zapravo, jeste da ovu utakmicu upišu u istoriju kao jednu od najluđih ikada!

Uspeli su domaćini da u poslednjem minutu nadoknade 10 poena zaostatka (82:92), zatim su u produžetku vodili pet razlike (99:94), ali su ipak izgubili.

Česi će u finalu i meču koji donosi plasman na Olimpijske igre u Tokiju igrati protiv pobednika duela Turska - Grčka.

Šilb je bio najefikasniji igrač meča, a u pobedničkom timu pratili su ga Tomaš Satoranski sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija - i šutom koji je rešio pitanje pobednika. Patrik Auda je ubacio 16 poena, Onder Balvin 14, uz čak 19 skokova...

Na drugoj strani, Kanađane su predvodili Beret s 23 poena, šest asistencija i pet skokova, Vigins sa 22 poena i osam skokova i Aleksander-Voker s 21 poenom.

Viginsova trojka 11 sekundi pre kraja omogućila je Kanadi produžetak, međutim, Trej Lajs iz San Antonija u poslednjoj sekundi dodatnih pet minuta nije bio precizan u šutu za dva, što je definitivno označilo kraj olimpijskom snu za Kanađane. Česima je potreban još jedan korak...


tagovi

Blejk Šilbkvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara