© AFP
© AFP

Šok! Kinezi nas dobili u basketu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 19:21

Održali smo basket čas Amerima u utorak uveče, a danas smo dobili ozbiljnu opomenu od Kine na Olimpijskim igrama

Posle majstorije protiv Amera na startu Olimpijskih igara, dobili smo ozbiljnu opomenu danas i to ni manje ni više nego od Kine. Jesu naši basketaši verovatno najbolji na svetu, ali niko ne može sam da se savlada što se danas videlo u Parizu. Potpuno neočekivano Kinezi su nas rutinski nadigrali sa ubedljivih 21:15.

Nismo stigli ni pošteno da se poradujemo pobedi košarkaša Srbije, a svega desetak minutu kasnije smo se hvatali za glavu zbog neverovatnih scena na basket terenu. Kinezi su nas zatrpali dvojkama i tako došli do trijumfa.

Izabrane vesti

Krenuli smo lepo, imali smo početnu prednost, a onda kanonada protivnika koji je napravio ogromnu seriju. Imali su Kinezi velikih 19:10. Jasno je bilo da tada nema spasa jer su krenuli svaki šut sa distance da pogađaju. Sve što smo uspeli je da spustimo na 19:15, ali posle toga Stojačić pravi faul i Kina sa linije za slobodnih bacanja dolazi do 21. poena i istorijske prve pobede nad Srbijom.

Na svu sreću, turnir je takav da ovaj poraz ne mora previše da znači. Igramo još pet utakmica, a ako iskoristimo ovu opomenu na pravi način sve će biti kako treba.

Podstimo da se dve najbolje ekipe posle prve faze basket turnira odmah plasiraju u polufinale, dok se naredne četiri bore u četvrtfinalu.

Nije nikakva drama za sada jer znamo da ovi momci mogu mnogo bolje, samo moraju da se paze da im se ne dogodi još jedan ovakav kiks.

Srbija je sada treća u grupi, sa pobedom i porazom, koliko imaju i Kina i Holandija za sada, dok Francuska, Poljska, Litvanija i SAD tek treba da odigraju svoje mečeve.

Selekcija Srbije će u četvrtak igrati dve utakmice, od 10.05 protiv Holandije, a od 22.35 protiv domaćina Francuske.



tagovi

Basket 3x3Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara