Kako COVID-19 radi za Dortmund...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 09:44

Suludo zvuči, ali tako je...

Kristijano Ronaldo, Leo Mesi, Kilijan Mbape i u poslednje dve godine Džejdon Sančo. Nijedan tinejdžer u 21. veku nije bio tako dominantan kao ova četvorica momaka. Mladi Englez proslaviće 20. rođendan tek kroz nekoliko dana, a već dve sezone igra na TOP nivou. Mesecima unazad piše se i priča o njegovom izvesnom odlasku sa Vestfalena na leto, jer Borusija nema mehanizme da ga zadrži posle ludačkih brojki koje je poređao kraj svog imena - samo ove sezone 17 golova i 19 asistencija?!  

Ali aktuelna situacija u svetu i uticaj pandemije COVID-19 na sportsko tržište mogli bi da obraduju navijače Dortmunda. Koliko god suludoi zvučalo,virus koronana neki način radi za Borusiju. Kako navodi Bild, agenti ne samo da se plaše da će igrači morati da pristaju na značajno manje plate - što će reći da iduće leto svakako neće biti pravi tajming za menjanje kluba - već postoji realna opasnost da vanredno stanja u Evropi ima ozbiljan uticaj na likvidnost mnogih bogatih klubova. 

Izabrane vesti

Dakle, sve ono o čemu se već naveliko govori i spekuliše - mali će imati problem da prežive, velike će biti suočeni s ogromnim gubicima, pogotovo ukoliko ne bude uslova da se šampionati završe.

Neposredno pred proglašenje pandemije generalni direktor Borusije Hans Joakim Vacke i sportski direktor Mihael Cork najavili su: "Dajemo sve od sebe da Džejdona zadržimo što duže kod nas. To bi u ovom slučaju značilo i za sezonu 2020/2021. Imamo dobre odnose sa njim i to nam daje nadu da ćemo uspeti.".   

Posle ovakvih reči i nadasve svega navedenog gore, utisak je da Sančov odlazak sa Vestfalena više nije tako izvesna stvar. Pogotovo jer su za njega najviše bili zagrizli Englezi (Čelsi, Mančester Junajted, Liverpul...) a upravo će oni izgubiti najveći novac ako Premijer liga ne bude privedena kraju na regularan način.

Džejdonu Sanču aktuelni ugovor ističe 2022. godine. S te strane Borusija je mirna i može sebi da dozvoli da zadrži supertalentovanog Engleza još 12 meseci. Njegova trenutna tržišna vrednost iznosi 130.000.000 (po Transfermaktu). Milioneri se nadaju da će pri transferu moći da inkasiraju najmanje 150.000.000. 

A to svakako nije cifra koju će bilo koji klub na svetu usled višemilionskih gubitaka moći da iskešira tek tako. Ovog leta... 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara