Kome treba fudbal bez navijača? Vulvsi glavom ko zna gde, Olimpijakos izdržao s desetoricom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.03.20. | 22:57

Na Karaiskakiju 1:1

Nije lako na Karaiskakiju, mučili su se tamo i mnogo veći timovi od Vulverhemptona, ali ovog puta je i Atina utihnula. Međutim, iako bi bilo logično pretpostaviti da su zbog praznih tribina više propatili igrači Olimpijakosa utisak je da je cela situacija više smetala Vulvsima. Imali su Englezi brojčanu prednost više od sat vremena zbog isključenja Rubena Semeda već u 29. minutu, imali su očigledno i bitnije stvari koje su im se motale po glavi. Na kraju 1:1 uz sve jači utisak da bi fudbal jednostavno morao da stane, jer bez navijača on i ne postoji.

Uostalom, još pre početka meča trener gostujućeg tima Nuno Espirito Santo jasno je rekao: “Koja je svrha fudbala? Nema smisla da se igra iza zatvorenih vrata. Ovo je više od fudbala. Ovo je društveno pitanje. Zatvoreni stadioni nisu rešenje. Ovo nije normalno. Živimo u strahu“.

Izabrane vesti

Šefove reči očigledno su se osetile i svlačionici, pa je Vulverhempton prilično bojažljivo izašao na teren i pitanje je kako bi se sve završilo da nije bilo Semedove gluposti iz 29. minuta. Do tog trenutka, Olimpijakos je bio bolji, vidno motivisaniji da uopšte igra fudbal, dok su se gosti nevoljno vukli po terenu. Međutim, posle nešto manje od pola sata igre okolnosti su se radikalno promenile. Diogo Žota se zaleteo, Semedo je prekasno povukao nogu i kao poslednji igrač odbrane skrivio prekršaj koji je značio direktan crveni karton.

Učinilo se tada da Grcima preti debakl.

Crne prognoze se ipak nosu obistinile. Jer ni igrač više nije naterao Vulvse da zaigraju sa punom koncetracijom. Glava im je bila negde druge, možda sa porodicama ili društvom, ali sigurno nije bila na Karaiskakiju. U Grčkoj pak nemaju taj luksuz da sport shvataju samo kao igru. Bar ne u Olimpijakosu. Pa su tako pirejski crveno-beli nastavili da igraju kao da se bore za život i smrt. U glavama navijača to se nekako i podrazumeva. Ne bi valjalo domaćima da su se predali i pokušali posle da se vade na korona virus.

Umesto toga, kad su nanjušili slabost – zagrizli su. Dobra akcija na prepad, centaršut Giljermea sa desne strane Jusef Al-Arabi pretvara u pogodak za 1:0.

To je ipak bio maksimum Olimpijakosa. Sa desetoricom jednostavno nije mogao da svih 90 minuta parira i inače kvalitetnijem rivalu. Mada Vulvsi ni posle tog primljenog gola nisu zapinjali koliko bi verovatno da situacija nije ovakva kakva je. Međutim, ta brojčana prednost prosto je morala da dođe do izražaja. Kružila je lopta oko kaznenog prostora domaćih sve dok se Pedru Netu nije ukazala šansa iz slobodnog udarca sa 20-ak metara od protivničkog gola. Imali su Vulvsi i sreću da lopta zakači jednog od igrača domaćeg tima i prevari Hozea Saa.

Nešto su malo proslavili. I onda opet prestali da igraju. Možda bi svi trebalo tako? Jer još jednom: bez navijača nema smisla. Ama baš nikakvog.

LIGA EVROPE - PRVI MEČEVI OSMINE FINALA:

Četvrtak

Bašakšehir – Kopenhagen 1:0 (0:0)
/Višća 88 penal/

Ajntraht Frankfurt – Bazel 0:3 (0:1)
/Kampo 27, Bua 73, Frej 85/

LASK Linc – Mančester junajted 0:5 (0:1)
/Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+2, Pereira 90+3/

Volfzburg - Šahtjor 1:2 (0:1)
/Bruks 48 - Moraeš 17, Antonio 73/

Olimpijakos - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/El Arabi 54 - Neto 67/

Rendžers - Leverkuzen 1:3 (0:1)
/Edmundson 75 - Haverc 37pen, Arangiz 67, Bejli 88/

ODLOŽENO: Inter - Hetafe, Sevilja - Roma

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara