"Entoni Rendolf"
"Entoni Rendolf"

Sloveniju video na razglednici, ali će igrati na Evrobasketu - Entoni Rendolf dobio državljanstvo

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.06.17. | 21:47

Veliko pojačanje za Zmajčeke stiže iz Reala

Entoni RendolfNije baš klasičan Slovenac, ali će igrati za košarkašku reprezentaciju Slovenije na predstojećem Evrobasketu. Krilni centar madridskog Reala Entoni Rendolf dobio je slovenačko državljanstvo i postao novi član Zmajčeka.

Sad, malo se šalimo za ovu razglednicu iz naslova, ali činjenica je da 27-godišnji košarkaš nema baš mnogo veza sa Slovenijom s obzirom da je po dolasku u Evropu igrao samo za Lokomotivu Kubanj i Real.

Izabrane vesti

Međutim, očigledno da nikome u Sloveniji to nije predstavljao problem.
Drago mi je što ću imati priliku da igram za Sloveniju. Biće to novi, veliki izazov u mojoj karijeri. Daću sve od sebe da opravdam poverenje Košarkaškog saveza Slovenije i selektora Igora Kokoškova“, rekao je Rendolf.

Nema sumnje, biće veliko pojačanje za Slovence koji već imaju nekoliko izvanrednih igrača kakvi su na primer Rendolfov saigrač iz Madrida Luka Dončić, pa plej Majamija Goran Dragić...

Međutim, u ovakvim situacijama moramo da istaknemo: ponosni smo što za Srbiju igraju samo - Srbi! Ne zato što imamo bilo šta protiv stranaca, niti bismo se bunili ako bi za Orlove zaigrao barem neko ko barem govori srpski jezik. Ali neke granice moraju da postoje.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeEvrobasket 2017Entoni Rendolf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara