Goran Dragić (©AFP)
Goran Dragić (©AFP)

Slovenija povlači dres Gorana Dragića

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.08.24. | 15:02

Kao izraz dubokog poštovanja prema svemu što je uradio sa tamošnju košarku

Goran Dragić je uoči sutrašnje oproštajne utakmice koja će se odigrati u Ljubjani dobio najveće moguće priznanje Košarkaškog saveza Slovenije koji je saopštio da povlači njegov dres sa brojem 3, što znači da nijedan sadašnji ili budući reprezentativac neće moći da bira ovaj broj.

"Rečima i delima ne može se izraziti zahvalnost i poštovanje koje gajimo prema tako velikom sportisti kao što je Goran Dragić. Njegova izuzetna karijera, posvećenost dresu sa slovenačkim grbom i njegovi postupci na terenu govore sami za sebe. Goran Dragić zaslužuje duboku počast i veliko hvala za sve što je učinio za slovenačku košarku. Povlačenje njegovog dresa broj 3 je gest kojim mi u Košarkaškom savezu Slovenije izražavamo duboko poštovanje. Gogi, hvala ti na svemu, i puno sreće na novom životnom putu“, rekao je prvi čovek slovenačkog Saveza Matej Erjavec.

Izabrane vesti

Dragić je ostvario najveći uspeh u karijeri 2017. na Evrobasketu kada je pobedom nad Srbijom osvojio zlatnu medalju i zaradio MVP počasti za svoj sjajan učinak.

Poslednji nastup sa slovenačkom reprezentacijom bio mu je na kontinentalnom šampionatu 2022, gde je Slovenija neočekivano izgubila od Poljske u četvrtfinalu, okončavši pohod ka odbrani krune.

Ukupno, Dragić je nastupio na 90 međunarodnih utakmica za Sloveniju, a u karijeri je najveći trag ostavio u Majamiju i Finiksu, dok je u NBA ligi još nastupao za Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki.


tagovi

Goran DragićKS Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara