Ekipa Slovenije posle poraza od Poljske (©FIBA)
Ekipa Slovenije posle poraza od Poljske (©FIBA)

Slovenci ne menjaju selektora posle šokantnog poraza od Poljske

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.09.22. | 12:07

"Nismo zadovoljni rezultatom. Aleksandar Sekulić ima ugovor do kraja sledeće godine", prekao je predsednik Košarkaškog saveza Slovenije, Matej Erjavec

Slovenija je juče doživela jedan od najtežih poraza u svojoj košarkaškoj istoriji. Šampion iz 2017. godine je izgubio od Poljske u četvrtfinalu što je okarakterisaon kao najveće iznenađenje šampionata koje je ionako prepuno neverovatnih rezultata. Mnogi su odmah okrivili selektora Slovenije, Aleksandra Sekulića, ali njegove smene za sada neće biti.

Naime, na konferenciji za medije Sekulić je bio upitan kakva mu je budućnost na klupi Slovenije na šta je on odgovorio da je prvo potrebno uraditi analizu. Danas se pojavila izjava predsednika tamošnjeg saveza.

Izabrane vesti

"Trener Sekulić ima ugovor do kraja godine. On je odličan trener i još jednom ponavljam, ima ugovor sa nama. Biće potrebna analiza. Čak i da smo postali šampioni, analiza je uvek potrebna", rekao je Matej Erjavec, prvi čovek Košarkaškog saveza Slovenije.

Podsetimo da je Sekulić došao na klupu Slovenije 2020. godine kada je zamenio Radovana Trifunovića. Sa Sekulićem, Slovenija je bila četvrta na Olimpijskim igrama i sada je ispala u četvrtfinalu evrobasketa.

"Tužni smo. Razočarani. Dugo u noć smo pričali o utakmic. Svi. Od igrača, stručnog štaba i kompletnog menadžmenta", dodao je Erjavec.

Sloveniju svakako očekuju promene. Barem u igračkom kadru. Očekuje se sada konačni odlazak Gorana Dragića u penziju. On se vratio iz iste samo za ovaj šampionat koji je okončan bez medalje.



tagovi

Aleksandar Sekulićkošarkaška reprezentacija SlovenijeLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara