Slovenački derbi: Primorska je opet autsajder, ali Krka bi mogla da padne u Kopru

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 09:22

Ekipi iz Novog Mesta bi pobeda dobro legla pred samu završnicu šampionata (19.00)

Primorska i dalje traži prvu pobedu od trenutka kada je većina glavnih sponzora digla sidro iz ovog kluba. Ruku na srce, raspored im nije davao za pravo da se mnogo čemu nadaju, pošto su igrali sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Budućnošću i Mornarom. Tek u ovom kolu, Koprani mogu da kažu da imaju rivala „po svojoj meri“. Krka nije toliko jak rival, pa će u „Bonifici“ domaći sigurno tražiti pobedu koja bi im dosta značila, pre svega na polju samopouzdanja (Arena Sport 3, 19.00).

Interesantno, ovo će biti već četvrti put kako se Primorska i Krka sastaju samo u ovoj sezoni. Tigrovi iz Kopra imaju tri pobede u dosadašnjem toku sezone, ali vredi napomenuti da su sve one došle dok je sastav večerašnjeg domaćina bio na okupu, a na klupi još uvek sedeo Jurica Golemac. Samim tim, i Krka večeras ima ozbiljan motiv da ovu lošu seriju u duelima sa Primorskom konačno prekine.

Izabrane vesti

Uspeo je novi trener Primorske, Andrej Žakelj da uspostavi kakav-takav sistem u timu iz Kopra, ali je naravno teško sve povratiti na pravi put nakon odlaska celokupne prve postave, nakon čega je faktički „druga postava“ odmah dobila veliku minutažu. Sa druge strane, Krka je postala izuzetno stabilna, a naročito igra pred svojom publikom u hali „Leon Štukelj“. Na gostovanjima, tim iz Novog Mesta tek ponekad zablista, ali za sada ima samo jednu pobedu.

Nakon svih promena, ulogu lidera u Kopru preuzeli su Alen Hodžić, Žiga Dimec, Luka Vončina, Ivan Marinković i Aleksandar Lazić. Reč je o sasvim respektabilnoj petorci, koja će sigurno izgledati još bolje kako se sezona bude primicala kraju i bude uigrala na pravi način.

Trener domaće ekipe, Andrej Žakelj, ističe da Krka dolazi u Kopar u dobroj formi i da njegov tim očekuje težak meč.
„Igramo protiv rivala koji se nalazi na dobrim nogama i u ritmu, što su pokazali u meču protiv Budućnosti. Iskusni su, svako zna koja mu je pozicija. Jako se spremamo i izuzetno smo motivisani, tako da verujem da uz pomoć naših navijača možemo da dođemo do pobede“, rekao je Žakelj.

Sa druge strane, trener Krke, Vladimir Avznulović, ističe da je Primorska dobar rival u kakvom god sastavu izašla na teren.
„U kakvom god izdanju izašla, Primorska je dobar rival, što su pokazali protiv Budućnosti i Mornara. Dobro trče i imaju dobre pojedince. Moramo da reagujemo adekvatno na njihov agresivan stil igre, a ako to uspemo, imaćemo šansu da pobedimo“, rekao je trener Krke.

ABA LIGA - 16. KOLO

Subota
Cedevita Olimpija - Mornar 90:91
/Miler Mekintajer 23 - Nidam 22/

FMP Železnik - Partizan 57:87
/Đorđević 14 - Birčević 14/

Budućnost - Mega Bemaks 90:76
/Kobs 24 - Simonović 23/

Nedelja
17.00: (1,70) Zadar (14,5) Igokea (2,30)
19.00: (2,70) Primorska (14,5) Krka (1,55)

Ponedeljak
18.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Cibona (13,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: KK Koper Primorska / Žiga Mikeli


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara