©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 26. februar): Juve u Lionu, a Građani u Madridu, plus večiti na superligaškim terenima

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.02.20. | 08:19

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji očekuju ove srede

LION – JUVENTUS, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

U finalnom meču takmičenja po grupama Lion je uspeo da nadomesti zaostatak od dva gola za Lajpcigom (2:2). Juventus je ovu fazu završio pobedom nad Leverkuzenom na gostovanju (0:2). Ipak, reklo bi se da se za Lion evropska avantura ovde završava. Trio Ronaldo-Iguain-Dibala predvodi Juventus koji je trenutno lider Serije A, dok se Lion bori za mesto među prvih šest u manje kvalitetnijoj Ligi 1. Dva rivala sastajala su se ukupno četiri puta, prethodni put u ovom takmičenju 2016. kada je bilo nerešeno (1:1), dok su preostala tri duela pripala Juventusu.

Izabrane vesti

REAL MADRID – MAN. SITI, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Madriđani su u poslednjem meču po grupama savladali Klub Briž sa 3:1, ali ipak nisu uspeli da se nađu na čelu grupe. Gvardiolin tim jeste. Ipak, daleko je od situacije u kojoj je bio prošle sezone. Liverpul je daleko odmakao u prvenstvu, a tu je i dvogodišnja zabrana takmičenja u Ligi šampiona. Do početka februara Real je bio nepobediv, međutim od tada je krenuo da posrće uz često smenjivanje sa Barselonom na čelu Primere. Njihov prethodni duel odigrao se 2017. u okviru Internacionalnog kupa šampiona i tada je Siti slavio sa 4:1, pet mečeva pre toga završeno je uz tri pobede Reala i dva remija.

BRAGA – RENDŽERS, 18.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Prvi susret odigran pre nedelju dana u Glazgovu bio je jedan od najuzbudljivijih u prošloj rundi Lige Evrope. Rendžers je uspeo da nadomesti zaostatak od dva gola i na kraju dobije meč s rezultatom 3:2. Braga će sada biti prinuđena da napada i igra otvorenije što naravno može da bude opasno. S druge strane Portugalci imaju prednost domaćeg terena gde su ove sezone gubili samo dva puta, dok Rendžers u poslednje vreme ne blista na gostovanjima. Dakle, sve je moguće.

FULAM – SVONSI, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Remi sa Derbijem (1:1) za Fulam je treći vezani meč u kojem nije ostvario pobedu. S druge strane devetoplasirani Svonsi prekinuo je seriju od pet utakmica u kojima nije slavio pošto je savladao Hadersfild sa 3:1. Njihov veliki problem ove sezone su gostovanja. Dobili su samo jedno od deset poslednjih, a prethodnu pobedu ostvarili su protiv Lutona krajem decembra. Fulam je od deset prethodnih mečeva kod kuće dobio sedam, uz tri izgubljena, a dobio je i prethodni susret u Svonsiju sa 2:1.

MIDLSBRO – LIDS, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Midlsbro je izgubio od fenjeraša Barnslija na gostovanju i tako nastavio sa lošom serijom koja traje od početka januara kada je poslednji put pobedio. Trenutno ga na 20. mestu tabele tri boda razdvaja od opasne zone. Lids je konačno izašao iz kriznog perioda koji je trajao od polovine decembra do početka februara i u poslednja dva kola savladao je Bristol i Reding. Za vodećim Vest Bromvičem sada zaostaje četiri boda. Tradicija je na strani gostiju koji su dobili sedam od prethodnih deset međusobnih duela, a prethodni u novembru sa 4:0.

INĐIJA – CRVENA ZVEZDA, 14.00
(Fudbal, Srbija 1)

Sremci su jesenas žestoko namučili Crvenu zvezdu na Marakani, što ne mora da znači ništa uoči susreta koji za tim Dejana Stankovića treba da bude lepa uvertira za derbi s večitim rivalom. Uostalom, gledajući Zvezdu protiv Čukaričkog i Vojvodine, uz plus od 13 bodova na tabeli u odnosu na Partizan stiče se utisak da gosti mogu nonšalantno da nastupe kako bi se opustili, pa i odmorili sastav za feštu koja tek sledi. Ipak, teško je verovati da takvu situaciju niskoplasirana Inđija može da iskoristi.

ČUKARIČKI – VOŽDOVAC, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Poslednji put na ovaj par došao je X, ali i GG4+ igra. Sada valja znati da je Čuka u Nišu na teren istrčala bez nosioca igre kakvi su Marko Docić, Darko Puškarić i Asmir Kajević, dok su Slobodan Tedić i Milutin Vidosavljević u igru ušli tek u finišu meča. Sada će svi biti tu, a Voždovac je uzdrmanog samopouzdanja nakon što je u sudaru sa Spartakom u samo četiri minuta ispustio dva gola prednosti i na kraju ostao i bez boda i bez povređenih januarskih pojačanja Nemanje Pejčinovića i Nemanje Vučića.

PARTIZAN – PROLETER, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Zahtevna misija za Sava Miloševića u njegove saradnike, jer su crno-beli u subotu prikazali možda najslabiju partiju za vreme mandata aktuelnog trenera. Malo je falilo da TSC zadrži sve bodove, ali je Natko s kreča u sudijkoj nadoknadi postigao pogodak vredan X ishoda. Proleter koji je u prošlom kolu savladao Inđiju leži Beograđanima U dosadašnja četiri prvenstvena duela Partizan je zabeležio isto toliko pobeda, bez primljenog gola, a učinak je podebljao sa tri slavlja u Kupu Srbije.

VOJVODINA – RADNIČKI NIŠ, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

U Novi Sad stižu Meraklije posle neočekivanog odlaska Milorada Kosanovića s funkcije šefa stručnog štaba. Sve i da nije bilo Kosanovićevog odlaska, Vojvodini bi se davale veće šanse za pobedu, budući da je ekipa Nenada Lalatovića poslednji poraz na Karađorđu doživela u septembru, a sad je u seriji od četiri pobede na svom bunjištu. U dresu Voše neće biti Miodraga Gemovića, pocrvenelog u porazu od Crvene zvezde.

FENERBAHČE – GALATASARAJ, 18.15
(Košarka, Turska 1)

Naš Željko Obradović ima razloga da se ljuti na sastav koji je izgubio poslednja dva evroligaška odmeravanja s Makabijem i Realom. Sada na turskim terenima mora da juri Karsijaku i prejaki Efes, a na tom putu stoji mu Galatasaraj koji je Fenerbahče u oktobru savladao sa 83:64. Biće ovo teška utakmica, pre svega u psihološkom smislu za Fenerbahče.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara