Dva produžetka, Simovićev indeks od 44, 51 šut za tri gostiju i luda pobeda Vojvodine protiv OKK Beograda

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.02.20. | 15:05

Dugo će da se prepričava šta smo videli ovog prepodneva u Braće Jerković

Ni 40, ni 45, nego 50 minuta košarke bilo je neophodno da se razmota klupko u jednom od najdramatičnijih duela ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije. Dugo je delovalo da OKK Beograd lagano krstari ka pobedi, potom se u poslednjim minutima činilo da će Voša ipak ugrabiti trijumf i do njega je i došla, ali tek nakon što je opasno natopila dresove znojem. Borba za opstanak nakon ovoga postaje još luđa - 92:97.

Imala je Vojvodina 20 sekundi na kraju regularnog dela da ugrabi pobedu, ali je Aleksandar Radulović bio neprecizan. Potom je u prvih pet minuta šansu za tako nešto na drugoj strani propustio Nenad Miljenović, da bi preostalih pet minuta bilo rešeno kroz penal završnicu u kojoj se Voša bolje snašla. Mada nije da ni tu nije bilo drame...

Izabrane vesti

Na kraju, može se reći da je presudio šut sa distance, gde je Vojvodina pokušala da dođe do pogotka iz 51 navrata, a pogodila je 18 puta. Sa druge strane, Klonferi su imali samo 3/26.

Najefikasniji kod domaćih bio je iskusni Nenad Miljenović, koji je dobacio do 25 poena (9/14 za dva, 1/6 za tri, 4/9 sa penala), a pratili su ga Aca Langović sa 17 poena i Mihailo Jovičić sa 12 poena, koji se povredio krajem regularnog dela utakmice, što je bio i veliki hendikep za OKK Beograd u odlučujućim minutima.

Vojvodinu je do pobede predvodio neverovatni Andrija Simović sa 34 poena (3/7 za dva, 6/12 za tri, 10/12 sa penala) i 13 skokova, a priključio se Aleksandar Radulović sa 17 poena. 

Prva četvrtina protekla je u znatno angažovanijoj igri gostiju. OKK Beograd nije služio šut, a Vojvodina je preko Simovića i Radulovića uspela u jednom trenutku da dođe do devet razlike, koju je domaćin sveo na samo pet posle prvih deset minuta košarke. Voša se držala i u drugom kvartalu, ali su Klonferi serijom 8:0 preoteli prednost, a trojkom Miljenovića otišli na pauzu sa kapitalom od šest poena - 39:33.

Taman kada je OKK Beograd došao do plus 10, Vojvodina je krenula sa novin rafalom trojki. Domaći su samo mogli da se uhvate za glavu, pošto je kapital brzo istopljen i Lale su bile te koje su vodile pred poslednjih deset minuta - 54:56. Nije ni tamo lepo krenulo za OKK Beograd. Vrlo brzo je Voša stigla do sedam poena prednosti, ali je zahvaljujući angažovanoj igri domaćih u odbrani završetak bio dramatičan.

Iako su Lale imale plus dva na 20 sekundi pred kraj, odlučile su da fauliraju Kljajevića i da faktički same rešavaju sudbinu. Košarkaš OKK Beograda pogodio je oba bacanja, a Radulović u narednom napadu nije bio precizan i ušlo se u dodatnih pet minuta.

Voša ih je otvorila sa dve trojke, ali je nakon toga stala i dopustila domaćima da dođu do poravnanja. Mašili su i jedni i drugi u tim momentima, a na kraju je Miljenović bio taj koji je mogao da donese pobedu OKK Beogradu, ali je promašio šut iz okreta.

I drugi produžetak je krenuo bolje po goste, a ovaj put su uspeli da sačuvaju prednost do samog kraja, iako su ponovo mogli da upadnu u problem. Naime, na rezultatu 90:95, napravili su faul na šutu za tri nad Miljenovićem koji je prva dva bacanja pogodio, a treće je želeo namerno da promaši kako bi domaći šutem sa distance eventualno došli do novog, trećeg produžetka. Na sreću gostiju, to se nije desilo, pa se Lale ponovo aktivno uključuju u borbu za opstanak, a OKK Beogradu preostaje da do kraja traži bodove spasa na nekom drugom mestu.

KLS – 19. KOLO

Petak

Mladost – Zlatibor 75:67
/Dreksel 26 – Mitrović 15/

Vršac – Dinamik 82:100
/Grušanović 27 - Glas 31/

Dunav – Borac 74:76
/Malidžan 23 - Todorović 19/

Napredak – Sloboda 80:84
/Gašić 20 - Nikolić 20/

Kolubara – Metalac 87:79
/Čvorović 21 - Anđušić 20/

Subota

OKK Beograd – Vojvodina 92:97
/Simović 34 - Miljenović 25/

15:30 Novi Pazar - Tamiš


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara