(FIBA)
(FIBA)

Skandal na EP u Nišu: Poljaci i Turci odbili da igraju poslednjih pet minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 21:52

Posle konstantnog proklizavanja po parketu, mladi košarkaši se u finišu meča samo dodavali bez napadanja protivničkog koša; meč Grčke i Italije bio u prekidu 45 minuta zbog prokišnjavanja krova

(Od dopisnika MOzzart Sporta iz Niša)

Istorijska blamaža u Nišu. Umesto najavljivanog spektakla, košmarni početak velikog takmičenja. Prvi dan Evropskog prvenstva za mlade košarkaše (do 18 godina) protiče u znaku velikih skandala zbog nedostatka elementarnih uslova za igru u dvoranama.

Izabrane vesti

I dok je utakmica između Grčke i Italije igrana u hali Čair, u sklopu prvog kola Grupe D, bila u prekidu 45 minuta zbog prokišnjavanja krova u dvorani usled velikog nevremena koje je u subotu posle podne zahvatilo Niš, još bizarnija situacija viđena je u finišu duela prvog kola Grupe B između Poljske i Turske u dvorani Osnovne škole „Mika Antić“, pompezno renovirane u prethodnom periodu.

Pošto su igrači konstantno proklizavali po parketu, zbog toga što klimatizacija u hali nije funkcionisala, pa se nekoliko momaka požalilo i na povrede, okruglo pet minuta pre kraja utakmice, pri vođstvu Turaka 78:63, došlo je do prekida. Igrači oba tima odbili su da nastave meč u takvim uslovima, pa je, posle konsultacija sa službenim licima, odlučeno da se preostali deo susreta odigra samo pro forme.

Ni jedni ni drugi nisu napadali koš protivnika, samo su se dodavali do isteka svojih napada, a sve to propraćeno je aplauzom navijača obe reprezentacije sa tribina. Tako je vreme iscurilo, a rezultat na semaforu ostao onaj iz 35. minuta, kada su se košarkaši već bili pozdravili i označili da se košarka više neće igrati. Nezapamćeni skandal na ovom nivou i ostaje da se vidi kako će se to odraziti na nastavak takmičenja koje bi u gradu na Nišavi trebalo da traje do 30. jula.

Za to vreme, u hali Čair utakmica Srbije i Češke kasnila je više od sat vremena, zbog pomenutog prekida duela u kome su Grci na kraju dobili Italijane sa 88:83.    

Bruka u Čairu pukla je i pre godinu dana. Tad se u kvalifikacijama za Mundobasket najpre izlila kanalizacija i napravila kurcšlus, posle čega se utakmica Srbija - Belgija “razvukla” na dva fana, jer je bilo previše sparno, a klima nije mogla da postigne da rashladi dvoranu, što je dovelo do iskakanja osigurača.  Orlovi su taj meč na kraju izgubili 73:74.


tagovi

Evropsko prvenstvo za juniore u košarciEvropsko prvenstvo za juniore u košarciČair

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara