Marko Pecarski (©MN Press)
Marko Pecarski (©MN Press)

Sjajni Bojić nedovoljan za podvig: Borac rutinski rešio Mladost, Pecarski u formi

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 21:48

Čačani poveli u polufinalnoj seriji prve faze plej-ofa ABA lige

Od osam timova dobili smo četiri. Mega Mozzart i Vojvodina sa jedne, Borac i Mladost sa druge strane bore se za finale prve faze plej-ofa KLS i plasman u završnu fazu, gde će sa Crvenom zvezdom kao liderom ABA lige igrati u polufinalu. Mega je zadala prvi udarac Novosađanima, a večeras je i Borac opravdao očekivanja. Kod kuće je bez većih problema na pleća oborio Zemunce - 102:86.

Pružila je Mladost dobar otpor, ali samo u prvom poluvremenu. U efikasnom prvom kvartalu nešto bolje se snašao domaćin, pa je na prvi odmor otišao sa tri poena viška. Usledio je preokret, pa gosti na veliku pauzu odlaze sa četiri poena prednosti (55:51).

Izabrane vesti

U nastavku je Borac postavio stvari na svoje mesto. Član ABA lige je vratio prednost, dobio treću deonicu 30:20 i odlučujućih 10 minuta dočekao sa +6. Ništa nije bilo gotovo, ali kako je vreme odmicalo u poslednjoj četvrtini postajalo je sve jasnije da će domaćin odneti pobedu. Na kraju je Mladost potpuno podbacila i postigla svega 11 poena u četvrtom periodu.

Marko Pecarski je nastavio sa odličnim igrama. U sjajnoj je formi što je potvrdio sa 25 poena i osam skokova (3/5 za tri). Ispratio ga je Aleksa Novaković 20 poena, dok je Lautaro Lopez brojao do 16, uz sedam uhvaćenih lopti i četiri završna dodavanja. Ivan Marinković je takođe bio dvocifren sa 12 poena i sedam skokova.

U poraženoj ekipi je ponovo sjajan bio Andrija Bojić. Proveo je 38 i po minuta na parketu i ubacio 35 poena uz pet uhvaćenih lopti. Šutirao je 10/14 za dva i 3/4 za tri. Mogao je da bude bolji sa linije penala (6/10). Vrlo dobar i Otis Livingston sa 24 poena, ali njih je ispratio samo Šejn Gibson sa 12 poena i osam skokova.


tagovi

KK Borac ČačakKK MladostMladost ZemunMarko PecarskiAndrija Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara