U Nikaragvi problema nema, fudbalom udaraju na virus korona

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.04.20. | 16:10

Managva protiv Real Estelija želi da se učvrsti na prvo mestu na tabeli (03.00)

Nikaragva se očigledno odlučila na potpuno drugačiji pristup borbi protiv virusa korona u odnosu na ostale zemlje. Iako je zaraza potvrđena na teritoriji ove države i zasad je upisano ukupno pet obolelih i jedna preminula osoba, sve životne aktivnosti se odvijaju potpuno normalno. Nešto slično kao što možemo da vidimo na teritoriji Belorusije i Švedske u Evropi.

Samim tim, ni fudbalsko prvenstvo nije "oštećeno", odnosno sve utakmice igraju se potpuno regularno sa navijačima na tribinama. Njih, doduše, nema u toliko velikom broju osim u izuzetnim prilikama, kada su na programu veći derbiji. Prosečno se na stadionima okupi tek nekoliko stotina ljudi, ali popularnost koju ova liga doživljava u periodu korona virusa svakako prevazilazi sve okvire. Logično, jer je ujedno jedna od retkih gde se lopta još uvek kotrlja.

Izabrane vesti

Stoga, mnogi već i znaju da je večeras na programu veliki derbi tamošnjeg prvenstva. Dve prvoplasirane ekipe udariće jedna na drugu u borbi za prvo mesto pred početak nokaut faze u Klausuri. Managva će protiv Real Estelija pokušati da potvrdi veliku pobedu iz prethodne runde protiv Dirijangena i tako se učvrsti na prvom mestu na tabeli (03.00).

I jedni i drugi se trenutno nalaze u fantastičnim formama. Managva je zabeležila četiri uzastopne pobede, a nije poražena još od početka marta i meča sa Deportivo Okotalom u gostima. Sa druge strane, Real Esteli je takođe nanizao četiri uzastopna trijumfa, a poslednji neuspeh došao je 15. marta protiv Diriangena.

Nažalost, retko koji njihov duel u poslednjih nekoliko godina doneo je istinsku goleadu. Naime, od poslednjih 13 susreta, samo pet donelo je tri ili više golova u mrežama. Gledajući period od 2018. godine, pa do danas, dva tima su se sastala ukupno 15 puta – Real Esteli je pobedio u šest navrata, Managva se radovala samo tri puta, dok je još šest puta bilo nerešeno. Stoga, možda bi večeras ipak valjalo sreću okušati sa duplom šansom koja "vuče" na goste.

Potpuno neočekivano i iznenađujuće, Fereti je pre samo nekoliko dana uništio Činandegu pred svojom publikom. Čak sedam golova je tada primio nesrećni gost, što je omogućilo Feretiju da se na listi najefikasnijih timova lige popne na zavidno drugo mesto. Dobar momenat pokušaće da iskoristi protiv Diriangena, koji je nakon remija sa poslednjeplasiranim Sabanasom, u poslednjem kolu poražen od Managve (02.00).

Gledajući njihove međusobne susrete u poslednjih nekoliko godina, teško da bismo mogli šta konkretno da zaključimo. Možda će vam pri sastavljanju tiketa pomoći podatak da večerašnji gost nije slavio na poslednja četiri, mada vredi istaći da i pre toga Dirijangen nije mogao da savlada Fereti na još četiri susreta. Vrlo često je bilo nerešeno (ukupno četiri puta na poslednjih sedam utakmica), pa ne bi bilo čudno da isti ishod vidimo ponovo.

Prilično ujednačeno moglo bi da bude u okršaju Deportiva Okotal i Munisipal Halape (00.00). Najgori napad udariće na jednu od boljih odbrana prvenstva Nikaragve, pa sreću vredi isprobati sa tipovanjem na mali broj pogodaka.

Teško će biti Činandegi da se oporavi od šoka koji je doživela u ponedeljak u gostima protiv Feretija. Ruku na srce, sada im na noge dolazi još jedan tim koji nije u nekoj preterano blistavoj formi, pa sa Juventusom iz Managve možda imaju šansu da se ravnopravno bore (23.00). Uzimajući u obzir da protiv večerašnjih gostiju domaći imaju niz od tri utakmice bez poraza, na tiketima bi mogla da se nađe dupla šansa koja "vuče" na keca.

Za kraj, tu je duel davljenika između Sabanasa i Real Madriza. Poslednjeplasirani domaćin kao da je "potpisao kapitulaciju", ali još uvek ima šansu da se dokopa mesta na sigurno. Stoga će im večerašnji duel (23.00) biti od izuzetnog značaja. Tradicija im ne ide na ruku, pošto Real Madriz još nema poraz od Sabanasa na tri do sada odigrane utakmice, a uz to je na poslednje dve u nacionalnom prvenstvu upisao pobede, pa se uz to nalazi u boljoj formi.

NIKARAGVA 1 (KLAUSURA) – 13. KOLO

Sreda
23.00: (4,50) Činandega (3,50) Juventus Managva (1,75)
23.00: (2,85) Las Sabanas (3,10) Real Madriz (2,45)

Četvrtak
00.00: (2,30) Deportivo Okotal (3,15) Munisipal Halapa (3,05)
02.00: (1,55) Diriangen (3,60) Valter Fereti (6,25)
03.00: (2,45) Managva (3,10) Real Esteli (2,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara