Sjajan žreb za Srbiju: Izbegli Slovence, Italijani najteži rival

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 14:46

Tu si i Dominikanska republika, Portoriko, Senegal i Novi Zeland

Obično se kaže moglo je i bolje i gore, ali ovog puta zaista teško da je moglo. Žreb u sedištu Fibe u Švajcarskoj bio je milostiv prema košarkašima Srbije koji su po našoj skromnoj proceni prošli bolje no što su mogli da se nadaju. Orlovi će naime za plasman na Olimpijske igre u Tokiju igrati protiv Dominikanske Republike i Novog Zelanda u Grupi A kvalifikacionog turnira u Beogradu, a potom i sa nekim od učesnika Grupe B, odnosno Portorikom, Italijom ili Senegalom.

Plasman u polufinale turnira izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a pobednici tih duela će u velikom finalu odlučiti ko ide u Tokio. Dakle, samo pobednici svakog od četiri turnira idu dalje.

Izabrane vesti

Sve skupa, moramo da budemo zadovoljni, jer je utisak da smo baš loše prošli samo kad je u pitanju peti šešir iz kojeg smo izvukli Novi Zeland. Ali, ako uporedimo naše najteže rivale – Italiju, Portoriko i Dominikansku Republiku – sa recimo protivnicima Hrvatske – a to su Nemačka, Rusija i Brazil – utisak je da smo ipak dobro prošli.

Pride, izbegli smo Sloveniju koja bi sa Lukom Dončićem mogla da bude paklen takmac - on će se rvati sa Litvanijom u možda i najvećem derbiju kvalifikacija - pa dalje i Grčku Janisa Adetokunba, koji će da se meri sa Turskom, Kanadom sa sve NBA asovima i Češkom Tomaša Satoranskog.

Naravno, neće biti lako protiv Italije, ali nismo ni mogli baš da očekujemo da ćemo se šetati do Olimpijskih. A i Italijane smo na nedavnom Mundobasketu ipak dobili, iako je to bila jedna od njihovih najboljih utakmica na turniru, ne računajući onaj okršaj sa Španijom.

BEOGRAD

Grupa A: Dominikanska Republika, Novi Zeland, Srbija
Grupa B: Portoriko, Italija, Senegal

KAUNAS

Grupa A: Litvanija, Južna Koreja, Venecuela
Grupa B: Poljska, Slovenija, Angola

SPLIT

Grupa A: Nemačka, Rusija, Meksiko
Grupa B: Tunis, Hrvatska, Brazil

VIKTORIJA

Grupa A: Grčka, Kina, Kanada
Grupa B: Češka, Turska, Urugvaj

(FOTO: fiba.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara