Erik Gordon na meču protiv Argentine (©FIBA Basketball)
Erik Gordon na meču protiv Argentine (©FIBA Basketball)

Sjajan meč i velika pobeda Bahama nad Argentinom! Ejton, Hild i Gordon ubacili 69 poena

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 13:42

Kampaco i Vildoza odlični, ali je svetski vicešampion u problemu

Predolimpijske kvalifikacije u Argentini donele su utakmicu za pamćenje i senzaciju – Bahami su nadigrali domaćina turnira rezultatom 101:89 (25:37, 30:16, 27:14, 19:22) i sigurni su učesnici polufinala!

Bahami su u Santijago del Estero stigli pojačani za tri NBA asa, Deandrea Ejtona, Badija Hilda i Erika Gordona, te su upravo njih trojica i bili najzaslužniji za najveću pobedu ove selekcije u poslednjih nekoliko godina. Ejton je meč završio sa 22 poena (11/16 iz igre), 15 skokova, tri blokade, dva skoka i jednu izgubljenu loptu za indeks 36. Odigrao je maestralnu partiju i bio pomalo od svega na terenu, odbranom je bio poput nepremostivog zida, a uspevao čak da pronađe i saigrače kada bi ga protivnik utrojio...

Izabrane vesti

Gordon je ubacio 24 poena (6/12 za dva, 1/2 za tri, 11/12 slobodna bacanja), tri dodavanja, jednu uhvaćenu, četiri ukradene i tri izgubljene lopte. Velika se diskusija povela oko njegovog priključenja Bahamima iz kojih vuče korene po majci, pošto je on već nastupao za reprezentaciju SAD, a rođen je u Indijani. Ipak, FIBA je izdala posebno odobrenje da promeni košarkaško državljanstvo zarad razvoja košarke u ovoj zemlji.

Hild je pobedi doprineo sa 23 poena (8/17 iz igre, 4/10 za tri), po šest skokova i prodatih poseda, te tri asitencije i jednom “krađom“. Odličan je bio i prošlosezonski košarkaš Bulazaka Trevis Manings sa 20 poena!

Kod Argentine izdvojio se Fakundo Kampaco sa dabl-dablom od 18 poena (5/14 iz igre, 2/7 za tri), 10 asistencija, sedam ukradenih lopti, četiri skoka i pet izgubljenih poseda, dok je Luka Vildoza imao 15 poena (4/11 iz igre, 2/6 za tri). Nikolas Brusino je dopisao 21 poen (5/7 za tri) i sedam uhvaćenih lopti.

Argentinci su sami sebi iskopali jamu. Vodili su u ranoj fazi utakmice sa 18 poena i protivniku ubacili 37 poena već u prvoj deonici, a onda su potpuno stali. U naredna dva perioda skupili su tek 30 poena, što je omogućilo Bahamima da potpuno okrenu rezultat u svoju korist i na kraju zadrže vođstvo do kraja što je donelo jednu od najvećih pobeda ove reprezentacije.

Polufinala se igraju u subotu, dok je finale dan kasnije. Samo pobednik turnira ide na Olimpijske igre, a Bahami tamo nikada nisu bili! Bila bi to prava senzacija za ovu selekciju...


tagovi

Erik GordonDeandre EjtonBadi Hildkošarkaška reprezentacija Argentinekvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara