©ABA2
©ABA2

Široki Brijeg ima pik na plej-of pozicije

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.02.20. | 13:28

Gostujući skopski tim brani poziciju prvih pratilaca Čačana na tabeli, ali ne u tako dobroj formi kako bi se to na osnovu plasmana dalo zaključiti

Mudro je sinoć Split navukao Sutjesku na tanak led. Na Gripama su Crnogorci zagrizli plus 10 u prvoj četvrtini, prednost prepolovili do poluvremena, a onda je Split još žešće navalio. Beše im na kraju dovoljno 87:79 za ulazak u plej-of zonu koju u finiš meču 19. kola vreba i Široki Brijeg. Računica je jednostavna, jer MZT Skolje ima 30 bodova, oni tek dva manje, dok Split i Rogaška duže po bod više nakon za njih okončanog kola.

Dakle, MZT Skoplje je na tapetu u gostima. Šta Makedoncima fali? E, pa konstantnost na strani, budući da sa devet putovanja vuku čak pet poraza. Premalo za drugoplasiranu ekipu u takmičenju, a ako na to dodamo da su u poslednja dva kola gubili od Splita i Domažalea, onda je sve jasno. Ima Široki Brijeg razloga da se nada, mada skopski tim na svojoj strani ima međusobnu statistiku.  

Izabrane vesti

Sigurno je jedino da se ovde nikome neće pasti na pamet da prepusti inicijativu rivalu. Zbog toga će večerašnja utakmica sasvim sigurno biti borbena, što znači igrački i navijački atraktivna.

ABA 2 liga – 19. kolo

Utorak
Dinamik – Spars Sarajevo 72:78
Helios Sans – Borac Čačak 73:80

Sreda
Lovćen 1947 – Rogaška 70:64
Novi Pazar - Sloboda Tuzla 74:78
Split - Sutjeska Nikšić 87:79

Četvrtak
18.00: (1,55) Široki Brijeg (14,5) MZT Skoplje (2,70)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: ABA2 liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara