Stefan Sinovec (© Star sport)
Stefan Sinovec (© Star sport)

Sinovec nastavlja karijeru u Šibeniku

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 17:02

Nekadašnji košarkaš Partizana potpisao je ugovor do kraja sezone

Stefan Sinovec napustio je Borac iz Zemuna i karijeru nastavlja u Hrvatskoj. Naime, on je potpisao ugovor do kraja sezone sa Šibenkom.

Izabrane vesti

"Morali smo da dovedemo igrača jer nas je ostao mali broj pred ligu za opstanak. Stefan je izuzetno dobar i iskusan igrač, s velikim ABA ligaškim iskustvom. Obzirom na poznanstva sa trenerima koji su radili sa njim i njihovu preporuku odlučio sam da ga kontaktiram i nagovorim da dođe u Šibenku". rekao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Stefan Sinovec je igrač s velikim iskustvom koji je igrao u različitim ligama, osvajač je ABA lige kada je igrao u Partizanu sa kojim je bio i na fajnal-foru Evrolige.

O svom dolasku u Šibenik Stefan je rekao:

"Trener je imao najveći uticaj na moju odluku o dolasku. Oduvek sam želeo da nastupim za neki dalmatinski klub, a kada sam dobio poziv iz Šibenika odmah sam prihvatio ponudu. Šibenka je klub velike istorije. Ovo je grad najvećeg košarkaškog umetnika u istoriji košarke Dražena Petrovića, pa mi je velika čast da budem u klubu i gradu u kome je on rođen i gde je branio boje Šibenke".

Stefan Sinovec rođen je u Beogradu 1988. godine. Karijeru je započeo u Mega Vizuri u sezoni 2005/06. gde je igrao do 2009. kada potpisuje za Partizan. S Partizanom iste godine osvaja ABA ligu, prvenstvo i kup Srbije, a bio je i deo tima koji je otišao na završni turnir Evrolige. Zatim 2013. odlazi u makedonski MZT Skopje u kojem s različitim prekidima igra četiri sezone gde triput osvaja titulu prvaka Makedonije i jednom kup.

Poslednji angažman imao je u Borcu iz Zemuna sa kojim je u februaru igrao Kup Koraća u Nišu.


tagovi

Stefan Sinovec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara