Simonovićev i Nenadićev šou u Hali sportova, Mega više nije poslednja na Jadranu

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.01.20. | 13:44

Pobeda ekipe Dejana Milojevića u matineu protiv Krke

Moraće Mega do samog kraja sezone dobro da zasuče rukave kako bi izborila opstanak u ABA ligi, ali je danas bar napravila veliki korak ka tom cilju. Tim Dejana Milojevića je odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone protiv Krke, pobeda se gotovo ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje, pa su momci u ružičastim dresovima uhvatili „odbegli“ Zadar na tabeli - 88:61.

Lepo, fino i efikasno su igrali domaći od početka do kraja. Trojke su danas na Novom Beogradu padale kao od šale, što je umnogome pomoglo da se dođe do velike pobede. Bilo je manjih padova u igri, što se inače ove sezone dešavalo timu Dejana Milojevića, ali Krka jednostavno nije imala kvalitet i snagu da to kazni. Pogotovo ne bez Glena Kouzija na parketu, koji je utakmicu presedeo na klupi zbog povrede.

Izabrane vesti

Uostalom, Mega je već do poluvremena uspela da stekne dvocifren kapital, koji je samo uvećala u nastavku. Mnogo je bilo lakše uz razigrane Marka Simonovića i Nemanju Nenadića, koje je u nekim trenucima bilo gotovo nemoguće zaustaviti. I dok je prvi dominirao u reketu, drugi je do svojih poena najčešće dolazio sa distance.

Upravo gorepomenuti dvojac bio je najzaslužniji za pobedu tima u ružičastim dresovima. Marko Simonović je u ovom matineu čak uspeo da dođe i do dabl-dabl učinka, pošto je upisao 23 poena uz 11 uhvaćenih lopti, dok je Nemanja Nenadić "razdrmao" mrežicu sa 20 poena na svom kontu. No, treba istaći i odličnu partiju Luke Cerovine, koji je trojkama u pravi čas prekidao manje serije Krke i davao svom timu prekopotrebno samopouzdanje. Rođeni Kragujevčanin je meč završio sa 11 poena.

U ekipi Krke, u odsustvu povređenog Kouzija, kormilo je preuzeo iskusni Dalibor Đapa, koji je ubacio 13 poena Megi danas, a od njegovih saigrača dvocifreni su još bili još Marko Jošilo i Luka Lapornik sa po 11 poena, te Jure Balažič koji je upisao ravno 10 poena.

Već od samog početka videla se velika želja kod košarkaša Mege da dođu do pobede. Bili su svesni koliko bi im ona značila za nastavak sezone, pa su nakon manje rezultatske klackalice na samom startu ušli u furioznu seriju od 15:1, kojom su po prvi put „okusili“ dvocifrenu razliku na ovom meču. Ipak, Krka se probudila u samom završetku ovog kvartala, pa je poenima Džonsa u poslednjem napadu smanjila na sasvim prihvatljivih 23:19.

Međutim, to je bilo apsolutno sve od Krke, koja je u drugom periodu igrala sve lošije kako je koji minut odmicao. Na drugoj strani Marko Simonović je bukvalno leteo po reketu, dolazio je do neverovatnih ofanzivnih skokova i već u tom momentu na svom kontu imao je 17 poena i osam skokova (indeks 27). Pomagao mu je svesrdno Luka Cerovina, koji gotovo da nije mogao da promaši na šutu za tri poena, pa je sasvim opravdano prednost Mege nastavila da raste.

Manji trzaj imali su gostujući košarkaši nakon poena Džonsa i Lapornika, ali ni to im nije pomgolo da se koliko-toliko približe danas odličnoj ekipi Mege. Potpuno suprotno, Luka Cerovina je na drugoj strani pogodio još jednu trojku, čime je samo dodatno ohladio nade tima iz Novog Mesta da bi ovde mogao da dođe do pobede – 47:36.

A po povratku sa odmora, to se samo i potvrdilo. Razigrao se tada i Nemanja Nenadić, krenule su da padaju trojke Luke Ašćerića, a u istom ritmu je nastavio i Luka Cerovina. Potpuno izgubljeno delovala je Krka u odbrani, a trener Vladimir Anzulović je pokušavao sve da promeni tok utakmice, ali mu to nije išlo.

Jedino što je danas donekle i služilo goste iz Slovenije bio je šut za tri poena, kojim su pokušali da bar održe razliku u nekom razumnom okviru. Međutim, ni on nije mogao da ih služi čitavu utakmicu, pa je Mega sasvim zasluženo poenima Nikole Miškovića otišla i na plus 20. Ipak, Balažič je uspeo da nas u poslednjih deset minuta uvede sa 18 poena razlike na semaforu.

Poslednja četvrtina ovoga puta nije donela veće probleme ekipi Mege. Tim Dejana Milojevića samo je održao nivo igre iz prethodne tri deonice, nastavio da diktira tempo i da sasvim zasluženo slavi izuzetno ubedljivu pobedu. Ponovo su u prvi plan tada iskočili Marko Simonović i Luka Cerovina, tako da strateg Mege zaista nije imao razloga da previše da se nervira danas na Novom Beogradu, pošto je njegov tim odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone, rame uz rame onoj sa Zadrom početkom takmičarske godine.


ABA LIGA, 17. KOLO: Mega Bemaks – Krka 88:61 (23:19, 24:17, 23:16, 18:9)

Dvorana: Hala sportova “Ranko Žeravica”, Novi Beograd
Gledalaca: 500
Sudije: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Denis Hadžić

MEGA BEMAKS: Mišković 6, Peri 6, Atić 7, Marjanović, Ašćerić 9, Simonović 23, Nenadić 20, Cerovina 11, Macura, Tanasković, Stanić, Mesiček 6
KRKA: Kouzi, Džons 5, Jančar Jarc 2, Škedelj 1, Pašalić 6, Stipančev, Đapa 13, Fifolt, Balažič 10, Jošilo 11, Lapornik 11, Ramljak 2


ABA LIGA - 17. KOLO

Subota
Cibona - Budućnost 78:87
/Bundović 18 – Kobs 24/

Partizan - Zadar 87:60
/Mekadu, Jaramaz 13 - Vuković 13/

Nedelja
Mega Bemaks - Krka 88:61
/Simonović 23 - Đapa 13/
18.00: (1,10) Cedevita Olimpija (23,0) Primorska (7,50)
20.00: (1,35) Mornar Bar (16,0) FMP Železnik (3,50)

Ponedeljak
17.00: (5,00) Igokea (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Mega Bemax / Ivica Veselinov)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara