(Euroleague /printscreen YouTube)
(Euroleague /printscreen YouTube)

Sikma srušio Panatinaikos, pa uzleteo od nagrade najboljeg u trećem kolu Evrolige

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 13:53

Markusu Hauradu koji je posle crno-belih, dalekometnom paljbom slomio i crveno-bele, za jedan indeksni bod izmaklo MVP priznanje

Alba je sa tri pobede na početku Evrolige šokirala sve. Sezonu je otvorila ubedljivim trijumfom nad Partizan Mozzart Betom (100:84), zatim je u Milanu iznenadila Olimpiju i posle produžetka slavila 80:74, a u trećem kolu deklasirala Panatinaikos (94:65) koji je video svu silinu Luka Sikme. Amerikanac je sa 16 poena, doskočio i do rekorda karijere od 15 skokova, što je i ovosezonski rekord po broju uhvaćenih lopti u Evroligi. Pomerio je Sikma granicu još jednog lični rekorda - indeks korisnosti 33 - zbog čega je dobio priznanje za MVP-a trećeg kola elitnog takmičenja.

Sikmi, koji gazi četvrtu evroligašku sezonu, ovo je treće priznanje za najkosrinijeg igrača kola. Prethodno, sa Nikom Kalatesom je bio najbolji u devetom kolu sezone 2019-2020 i 11. kolu u sezoni 202-2021, oba puta takođe u dresu Albe.

Izabrane vesti

Za jedan indeksni bod MVP nagrada trećeg kola izbegla je Markusu Hauardu, koji je posle crno-belih, održao i šutersku kliniku Crvenoj zvezdi (30 poena), te Vasiliju Miciću čijih 22 poena i 8 asistencija, nisu pomogli dvostrukom evropskog šampionu Anadolu Efesu da spreči iznenađenje Valensije u Istanbulu.

Iza njih je bio Džordan Lojd. Nekadašnji član Crvene zvezde je imao 21 poen, 5 skokova i 3 asistencije (indeks 30) u porazu Monaka na gostovanju Makabiju posle velikog preokreta, dok je poslednji član statistički najbolje petorke trećeg kola je junak Olimpijakosa u Madridu Saša Vezenkov. MVP drugog kola je ne samo sa 23 poena, 12 skokova (indeks 29) bio kovač trijumfa Pirejaca protiv Reala.


tagovi

Luk SikmaAlba BerlinEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara