Show must go on... Badi podsetio na Kobija, sjajni Bjelica, Dončić se setio svih, Gordon ubacio 50 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.20. | 08:32

Sarkamento pobedio Minesotu posle produžetaka, Dalas slavio u Okalhomi, Hjuston u Juti

Uz tugu i setu, NBA cirkus je nastavljen. Ni smrt Kobija Brajanta nije naterala rukovodstvo NBA lige da odloži utakmice. Kao što se igralo iste večeri kada se desila fatalna nesreća, tako je nastavljeno i dan posle. Jedini meč koji je zvanično odložen za sada je sutrašnji duel između Lejkersa i Klipersa.

U danu posle velike tragedije, klubovi, igrači i navijači su nastavili da odaju poštu nastradaloj legendi NBA lige. Svaki meč je počinjao sećanjem na Kobija Brajanta, igrači su na patikama pisali njegovo ime ili inicijale, a timovi nisu hteli da koriste prvi napad na utakmicama. Simbolično, u prvom napadu bi jedan tim dopustio da istekne osam sekundi za prenos lopte, a potom bi drugi tim dopustio da istekne 24 sekund za napada. Brojevi koje je Brajant nosio tokom karijere...

Izabrane vesti

A u dresu sa brojem 24 koji je Kobi nosio u drugom delu karijere, sinoć je zablistao Sakramentov Badi Hild i sjajnim potezima podsetio na svog idola. Hild je u pobedi 133:129 u Minesoti posle produžetaka, ubacio čak 42 poena. Najzaslužniji je što je Sakramento nadoknadio 27 poena minusa, a čak 17 u poslednjoj četvrtini! A sjajnu partiju u dresu Kingsa je pružio i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica. Ubacio je 20 poena (šut iz igre 7/10), zabeležio devet skokova i osam asistencija. Bogdan Bogdanović je nastavio sa slabim partijama u poslednje vreme. Ubacio je 11 poena, ali uz šut iz igre 4/11. Trojke je gađao samo 2/8. Treba istaći da je Kingse izvukao Dijaron Foks koji je četiri sekunda pre kraja meča uspeo da umesto jednog poena sa linije penala izvuče dva poena lukavim potezom i tako je obezbedio produžetke. Meč je završio sa 22 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Na drugoj strani, Minesoti nije pomogla ni odlična partija Endrjua Viginsa koji je ubacio 36 peona i zabeležio devet skokova i osam asistencija. Kovington je dodao 24, a Entoni Tauns 23 poena.

Za razliku od većine košarkaša koji su na patikama nosili ime Kobija Brajanta, njegove inicijale ili broj na dresu, Luka Dončić je na svojim patikama ispisao imena svih devet žrtava nastradalih u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu. I još jednom potvrdio da je dobri momak svetske košarke. A onda se Slovenac razgoropadio na terenu i sa 29 poena i 11 skokova bio najbolji u gostujućoj pobedi (107:97) Dalasa protiv Oklahome.

Bez Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, Hjuston je slavio u Juti uz rekord karijere Erika Gordona. Sjajni šuter je ubacio čak 50 poena i na najbolji mogući način nadoknadio odsustvo prvih zvezda. Šutirao je 14/22 iz igre i postao jedini igrač uz Hardena koji je još od ere Hakima Olajdžuvona postigao 50 poena na jednom meču za Rokitse. Hardenu je to do sada uspelo 23 puta. Na drugoj strani je Mičel ubacio 36, Bogdanović 30 poena, ali nedovoljno da se zaustave Rokitsi.

Detroit – Klivlend 100:115
/Sekston 23 - Džekson 16/

Majami – Orlando 113:92
/Robinson 21 - Vučević 13/

Čikago – San Antonio 110:109
/Levin 23 - Derozan 36/

Minesota – Sakramento 129:133 (119:119)
/Vigins 36 - Hild 42/

Oklahoma – Dalas 97:107
/Šreder 21 - Dončić 29/

Juta – Hjuston 117:126
/Mičel 36 - Gordon 50/

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara