Janis Sferopulos (Star Sport)
Janis Sferopulos (Star Sport)

Sferopulos: Potrebne su nam bolje odluke u napadu; Grimau: Teodosića je zadovoljstvo gledati

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 23:51

Utisci trenera Crvene zvezde i Barselone nakon meča u Blaugrani

Crvena zvezda je i deveti put izašla poražena iz Barselonine Blaugrane. Da ima za čim da žali, to je činjenica. Jer nudila joj katalonska ekipa u nekoliko navrata dok je imala samo poen prednosti. Ipka, uprkos propuštenoj šansi za najveći skalp u ovogodišnjem izdanju Evrolige, crveno-belima se mora priznati ogromna želja koju su pokazali na Pirinejima. Mozaik beogradskog tima dobija jasniju sliku, a to je na konferenciji za medije nakon duela potvrdio i trener Janis Sferopulos.

Izabrane vesti

"Nije lako kada izgubite u poslednjem minutu, ali čestitam mojim igračima na požrtvovanosti i zalaganju. Zajedno radimo manje od tri nedelje i pravimo pomak u našoj igri. Na putu smo da budemo još konzistentniji", rekao je trener Crvene zvezde i nastavio: "Danas smo pokazali karakter kada smo bili u zaostatku i znali smo kako da se vratimo. Meč su odlučile nijanse, sitni detalji, koji su prelomili na Barsinu stranu. Nadam se da ćemo se poboljšati i u segmentu donošenja odluka u napadu kako bismo dobijali ovakve utakmice", zaključio je Sferopulos.

Zvezda je posle sedmog kola Evrolige ostala na skoru od samo dve pobede, dok je Barselona šesti put slavila, najviše zahvaljujući nepogrešivom Džabariju Parkeru, krilnom centru sa pozamašnim NBA iskustvom. Parker je duel završio sa 20 poena, a trener Rođer Grimau ga nahvalio nakon duela.

"Svi znamo kakav talenat poseduje Džabari Parker... Kada je lopta u njegovim rukama, stvari se dešavaju. Vrlo brzo je pronikao u naš sistem igre. Ono što me je najviše šokiralo jeste kako je momentalno znao gde da se pozicionira. On ima poene u rukama, a stručni štab pronalazi idealne situacije za njega", rekao je katalonski stručnjak, pa nastavio o Crvenoj zvezdi koja je ozbiljno preznojila njegove momke i zapretila da im nanese drugi poraz u Evroligi, prvi posle Real Madrida: "Ofanzivni skok je davao gorivo Zvezdi. Počeki smo dobro prvu četvrtinu, ali na kraju prvog poluvremena smo donosili loše odluke i dozvolili rivalu da se vrati. Drugo poluvreme je bilo izjednačeno. Oni su imali mnogo drugih šansi iz ofanzivnog skoka. Na kraju, ovo je vredna pobeda. Crvena zvezda je sjajan tim koji trenutno ne prate rezultati u skladu sa kvalitetom. Teodosića je zadovoljstvo gledati, šalje loptu gde poželi", zaključio je Grimau.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosRođer Grimau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara