Janis Sferopulos (© Star sport)
Janis Sferopulos (© Star sport)

Sferopulos: Nema alibija, Smart još uvek ne zna imena saigrača

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.01.24. | 22:01

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pričao je o razlozima poraza na meču protiv Baskonije

Iako je Crvena zvezda imala dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu u nastavku nije uspela da dođe do pobede protiv Baskonije u 22. kolu Evrolige. Nisu izabranici Janisa Sferopulosa imali odgovor na igru Markusa Hauarda koji je ubacio 32 poena.

Izabrane vesti

"Kao prvo želim da izrazim iskreno saučešće familiji Milojević. Što se utakmice tiče, odbrana je donela pobedu Baskoniji, kao i ofanzivni skok. U prvom poluvremenu smo imali prednost, stali smo u drugom delu, borili smo se, ali nismo uspeli da nadoknadimo probleme koje smo imali u odbrani i skoku, koji je definitvno bio ključ uspeha, kada je naš rival u pitanju, jer je stizao do prilike da poentira, iz drugog, trećeg napada“, naglasio je Janis Sferopulos, pa nastavio:

Odigrali smo dobro prvo poluvreme, loše drugo, ali smo uprkos tome, mogli do pobede. Na kraju je presudila jedna lopta koja je pripala ekipi Baskonije. Evroliga je maraton i moramo da nastavimo dalje. Nema mesta za tugovanje i plakanje, moramo da se borimo do kraja. Hvala navijačima, nadam se da će biti uz nas do kraja, jer nam trebaju u borbama koje slede. Da li ćemo maraton završiti u nokaut fazi ili ne, zaista ne mogu da procenim“.

Upitan je trener Zvezde da li ekipa ima kreaciju bez Miloša Teodosića koji je propustio meč zbog povrede.

"Slažem se, ali nema potrebe da tražimo izgovore. Igrali smo i bez Nedovića i Topića. Sve bekovi koji mogu da kreiraju napade. Međutim, nije problem bio u napadu, već u odbrani. Na primer u Milanu smo pobedili zbog odbrane, sada nije bila na tom nivou".

Prčao je trener Zvezde i o načinima kojim su pokušali da zaustave Hauarda.

"Pokušavali smo da ga udvajamo na kraju, ali u nekim situacijama je pogađao kada smo mogli da fauliramo. Morali smo da budemo pametniji kada su faulovi u pitanju. Glavni problem je bio manjak koncentracije i loše komunikacije u odbrani. To mu je dalo šansu da postigne neke poene. Uz to su i skokovi. Nekoliko puta su uhvatili skok, izbacili loptu i tako su pogađali trojke, posebno Marinković i Hauard. Mnogo toga smo mogli da izbegnemo samo da smo bili nešto pametniji u pravljenju faulova".

Osvrnuo se potom i na Dževontea Smarta koji je odigrao prve minute u dresu Zvezde.

"Zadovoljan sam Smartom. Igrao je samo sa jednim treningom. Ne možemo da očekujemo da sada bude na najvišem nivou. Ne zna ni imena svih saigrača, još je pod džet-legom. Sve to mora da se uzme u obzir. Naravno da može da igra bolje. To je igrač koji može da daje koševe, da igra odbranu".

Zvezda je ostala na devet pobeda i imaće pakleno težak zadatak da dođe do 10. pozicije koja vodi u plej in.

"Ne znam kako da odgovorim na ovo pitanje. Borićemo se svaku utakmicu i videćemo gde ćemo biti. Idemo sa kratkim pamćenjom. Iz utakmice u utakmicu idemo i to je to. Ne smemo da gledamo previše unapred i da gledamo unazad. Samo da gledamo prvu sledeću utakmicu".

U narednoj rundi Evrolige, Zvezda gostuje ekipi Albe, dok će Baskonija odmeriti snage sa Valensijom kod kuće.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara