Sferopulos: Ne moram da dodam ništa o Nejpiru, da pokažemo reakciju posle Reala

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 14:54

Trener Crvene zvezde na otvorenom delu treninga pred okršaj sa Makabijem prokomentarisao i poruku američkog plejmejkera sa društvenih mreža

Izgubila je Crvena zvezda od Real Madrida. Ništa bolno i epohalno. Izgubilo je i 13 od 14 timova koji su mu prethodno izašli na crtu u Evroligi. Ipak, posle meča nije bilo prijatno, ali ne zbog utakmice, već zbog Šabaza Nejpira.

Amerikanac odlazi sa Malog Kalemegdana, a trener Janis Sferopulos je otkrio da mu je pre meča sa Madriđanima tražio da ne igra, kako bi izbegao rizik od povrede u jeku pregovora oko promene sredine. Nakon izlaganja grčkog stručnjaka, Nejpir je odbio da da izjavu za medije, ali je na društvenim mrežama napisao:

Izabrane vesti

"Govori istinu ispred kamere".

Pretpostavka je da je to bio odgovor treneru Sferopulosu, koji izgleda nije ni stigao do šefa struke crveno-belih.

"Nisam video. Ne pratim društvene mreže. Imamo samo Tviter na kojem volim da ostavljam komentare. U svakom slučaju, ne moram da dodam ništa na ono što sam rekao na konferenciji za medije", kratko je prokomentarisao grčki strateg pred početak priprema za predstojeći susret sa Makabijem.

Crveno-beli možda protiv Kraljevskog kluba nisu imali imperativ pobede, ali je zato protiv Makabija trijumf mnogo bitan. Zato što odmah potom sledi gostovanje Panatinaikosu u Atini, pa u Istanbulu Fenerbahčeu na startu drugog dela sezone. Ako bi posle "gostovanja" Makabiju u dvorani Aleksandar Nikolić, Zvezda ostala na pet pobeda, uz 11 poraza, pred dva veoma teška meča na strani, jasno je da bi se našla pred veoma teškim zadatkom da ostvari zacrtani cilj na evro-sceni i plasira se u plej-of.

"Igramo protiv tima koji na ovom terenu ima pet pobeda i tri poraza. U gornjem su delu tabele i bore se za plej-of, ali to je veoma važna utakmica za nas. Posle Reala želimo da pokažemo reakciju, da se uključi veći broj igrača u borbu za pobedu. To je cilj, da svi zajedno budemo spremni da se borimo za trijumf", dodao je Sferopulos, koji je pre Zvezda sedeo upravo na klupi narednog rivala.

Potrudiće se da emocije ostaviti po strani.

"Kada ste u klubu četiri godine, povežete se sa ljudima - menadžmentom, igračima. To je deo života. Uvek imam najbolja sećanja na bivše timove, pa tako i na Makabi. Sa navijačima Makabija sam proživeo sjajne trenutke koje nikada neću zaboraviti, ali sada sam trener Crvene zvezde i daću sve od sebe sutra da upišemo pobedu".

Na treningu se našlo i jedno novo lice, nedavno potpisani centar Fredi Gilespi.

"Gilespi će odraditi prvi trening, polako ga uvrštamo u tim. Ne može još da igra u Evroligi, ali želimo da ga kroz ABA ligu spremimo za izazove na evro-sceni", zaključio je Janis Sferopulos.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosŠabaz NejpirFredi GilespiKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara