Janis Sferopulos (Star Sport)
Janis Sferopulos (Star Sport)

Sferopulos: Ako nađemo pleja koji može da pomogne, potpisaćemo ga

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 21:46

Trener Crvene zvezde se posle trijumfa nad Splitom dotakao i potencijalnih pojačanja

Košarkaši Crvene zvezde su rutinski stigli do 12. pobede u ABA ligi i tako polusezonu okončali na vrhu tabele sa učinkom 12-1. Trener Janis Sferopulos je zadovoljan pristupom igrača, dotakao se i debitanta Fredija Gilespija koji na prvoj utakmici nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a posebno je pohvalio i dvojicu košarkaša koji su u poslednje vreme uglavnom bili u drugom planu.

Izabrane vesti

"Čestitao bih našim igračima, jer su pristupili ozbiljno od prvog trenutka, igrali dobro u odbrani i napadu tokom većeg dela susreta. Takođe, bitno je da Marko Simonović raste, pronalazi ritam, ali i što je Stefan Lazarević, koji nije igrao nekoliko utakmica, večeras bio veoma dobar. Važno je i što je Fredi Gilespi debitovao, ali još se prilagođava i uči. Nije mu lako, imao je samo jedan trening sa kontaktom, ali možete da vidite da može da nam pomogne i u odbrani i napadu“, rekao je Sferopulos i čestitao Božić svima koji slave, a onda nastavio o novajliji Gilespiju: "Ne može da igra na četvorci, klasična je petica i odličan defanzivac. Igra sa velikom energijom, skuplja skokove, može da završava i u napadu. Oseća se njegovo prisustvo na oba kraja terena i ima dobru poludistancu, ali potrebno mu je vremena. U Bajernu nije igrao, pa mu nedostaje ritma"

Odmorio je grčki stručnjak večeras Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja, ali rezultat nije trpeo.

"Važno je imati ovakve utakmice. Ako ste ozbiljni, dobijete nešto. Ako niste i ne igrate dobro, onda ovakve utakmice mogu da vam poremete kontinuitet. Zato je važno da ostanemo ozbiljni, da dobijamo utakmice, ali i da nastavimo sa dobrom igrom. Neke igrače smo odmorili, večeras su to bili Teodosić i Bolomboj."

Jago dos Santos nije imao svoj dan protiv Makabija, a šut ga nije služio ni protiv Splita, pa je postigao svega četiri poena. Ipak, ostavio je daleko bolji utisak, ubeležio pet asistencija i pokupio tri lopte pod svojim košem.

"Jago je veoma mlad. Ima 24 godine i igra prvi put na ovom nivou i za tim koji ima mnogo zahteva. Nije lako igrati za Crvenu zvezdu, uvek je prisutan pritisak. Mora da uči i napreduje, dobija na samopouizdanjz, ali i da pomaže u organizaciji, igra dobru odbranu, vrši pritisak na loptu. Radi dobre stvari i veoma sam zadovoljan. Imaće dobrih i loših utakmica, ali uči i svake nedelje i svakog meseca je sve bolji i bolji“.

Adam Hanga je odigrao tek četvrti meč posle povrede i našao se u startnoj petorci kao plejmejker. Upisao je osam poena i podelio tri asistencije, ponovo ostavio dobar utisak, ali Sferopulos ne krije da crveno-beli tragaju za pojačanjem na „jedinici“.

"Adam je i ranije dokazao da može da bude plejmejker. Ako nađemo igrača za kojem mislimo da može da pomogne na poziciji plejmejkera, potpisaćemo ga. U suprotnom, nećemo rizikovati," zaključio je šef struke Crvene zvezde.

Trener Splita Slaven Rimac je kratko izneo utiske.

"Ovo nam je praktično četvrta utakmica u šest dana, nismo imali vremena za pripremu, Zvezda je igrala koliko je bilo potrebno da ostvari ubedljivu pobedu. Sportski želiš da pružiš bolji otpor, ali treba biti realan. U prvom poluvremenu nije trebalo da bude minus 13, a Zvezda je potom uhvatila dobar ritam i odlepila se. Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i okrećem se sledećoj utakmici", rekao je hrvatski stručnjak.

Govorio je i o promenama u ekipi i potencijalu sastava kojim raspolaže.

"Krenuli smo u sezonu sa drugačijim strancima, sada imamo bolju selekciju. Za sve je potrebno vreme. Imamo dosta pehova tokom čitave sezone sa povredama, neki igrači su i više puta izostajali, ali s ozbirom na sve što se dešavalo ne mogu da budem nezadovoljan. Imamo ekipu koja na papiru može bolje."


tagovi

Janis SferopulosFredi GilespiKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara