"ERCEG"
"ERCEG"

Senzacija u Istanbulu: Guler i Erceg blistali, Galata sa šest igrača slomila Željkov Fenerbahče (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.03.15. | 21:29

Neverovatna partija Lavova, osakaćeni pobedili favorita za osvajanje Evrolige...

ERCEGOtišao je Aldemir, otišao je i Arojo, ali Galatasaraj je ipak uspeo da pobedi Fenerbahče u velikom derbiju turske košarke rezultatom 92:88. Sa samo šest igrača u rotaciji, Lavovi su sačuvali domaći teren i pokazali da imaju ogromno srce. Zoran Erceg je bio neverovatan sa 26 poena, dok je 25 dodao Sinan Guler.

Galatasaraj je u velikim finansijskim problemima, tim se praktično raspada, iz tima su otišli ključni igrači, a duel protiv moćnog Fenerbahčea, bili su primorani da igraju sa šest igrača na terenu, ali im to očigledno nije bio problem.

Izabrane vesti

Galatasaraj je vodio tokom većeg dela utakmice, mada je krajem prvog dela, Fenerbahče često pretio, a nekoliko puta i bio u prednosti. I pored poraza Kanarinaca, Jan Veseli i Nemanja Bjelica su imali sjajne poteze.

Ipak, šestorica junaka, kako ih na socijalnim mrežama nazivaju navijači Galate, uspeli su da izdrže sve nalete, a najviše zahvaljujući dvojcu Guler - Erceg koji je zajedno ubeležio čak 51 poen. Kada je bilo najtvrđe, kada je Fener pretio krajem četvrte četvrtine, Guler je nekoliko puta preuzimao odgovornost i čuvao prednost domaće ekipe.

 

Galatasaraj dočekuje Crvenu zvezdu u četvrtak u okviru 10. kola Evrolige.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegŽeljko ObradovićVladimir MicovTurskaNemanja BjelicaJan VeseliGalatasarajFenerbahčeEvropaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara