Toko Šengelija i Dejan Davidovac (©MN Press)
Toko Šengelija i Dejan Davidovac (©MN Press)

Šengelijina budućnost u Virtusu neizvesna, Zvezda opipava puls staroj želji?

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 11:47

I prošlog leta Gruzin je bio primamljiva opcija crveno-belima

Zahuktao se prelazni rok na Malom Kalemegdanu, nova akvizicija Crvene zvezde je Ajzea Kenan. Američki bek promenio je sredinu, ali ne i boje. I naredne sezone će biti u crveno-belom, a Totalbasket je plasirao informaciju da srpski i regionalni šampion gleda ka dobro poznatoj adresi, ka Tornikeu Šengeliji.

Iako će Virtus iz Bolonje iduće sezone igrati u Evroligi – bilo je spekulacija da bi mogao da izvisi, a na kraju je kratka ostala Valensija – budućnost Toka Šengelije je neizvesna, krajnje upitna. Mogao bi ovoga leta da promeni klub, a potencijalno bi beogradski crveno-beli mogli da se uključe u trku za potpis.

Izabrane vesti

Tornike Šengelija je i pre godinu dana bio primamljiva opcija Crvenoj zvezdi, italijanski mediji su tvrdili da ima dima, no na kraju do realizacije posla nije došlo. Na sve to je Gruzin nagazio sve koji su spekulisali o tome hoće li promeniti tabor i koja će mu biti nova destinacija.

“Ne bih ulazio u detalje. Postojalo je interesovanje, što je normalno. Igrač ste i uvek su tu timovi koji su zainteresovani. Bilo je priče, ali danas... Reč ‘navodno’ je tako smešna. Svi pokušavaju da kažu da ste nešto uradili, iako ustvari niste. Govore da ste zvanično potpisali, uradili ovo ili ono, a ništa vas ne pitaju. To je društvu u kojem živimo i dosad smo se donekle i navikli. Mnogi se trude da objave informacije kako bi dobili klikove ili šta već... Ima tu neke istine. Ne dolazi iz vedra neba, ali činjenice koje iznose... Nije istina da sam išta potpisao”, rekao je prošlog leta Toko Šengelija.

I nije promenio sredinu, ostao je u Bolonji. Sada je došao red na novu turu selidbi. Ko zna, možda će ovoga leta zaista napustiti Virtus.

Totalbasket ne tvrdi decidirano da će doći do razlaza, međutim, zasad nema dogovora dve strane oko produžetka saradnje. Ali, zato uverava da Crvena zvezda i Baskonija jesu zainteresovani da ga potpišu i dobiju iskusnog i namazanog igrača u reketu, sa višegodišnjim evroligaškim iskustvom.

Sve je i dalje na dugačkom štapu, ali da će Tornike Šengelija ponovo biti u žiži i da će njegovo ime svakim danom prožimati košarkašku pijacu – hoće. Jer, ako postoji i najmanja mogućnost da ne produži sa Virtusom, veliki broj klubova staće u red za njegov potpis. Takva prilika se ne propušta.



tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaVirtus BolonjaTornike ŠengelijaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara