Tornike Šengelija (© AFP)
Tornike Šengelija (© AFP)

Šengelija se pokajao što je otišao u CSKA: To nisam bio ja

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 17:16

Internacionalac iz Gruzije pričao o odluci da napusti Rusiju kada je počeo rat u Ukrajini

Čim je počeo rat u Ukraijini, iskusni košarkaš iz Gruzije Tornikeko Šengelija prvi je odlučio da napusti Rusiju, mnogi stranci su posle njega odlučili isto. Bez previše razmišljanja popularni Toko je odlučio da raskine ugovor sa CSKA i sa porodicom napusti Moskvu. Na novi angažman nije dugo čekao pošto je već potpisao ugovor sa Virtusom iz Bolonje.

Sada je prvi put pričao o odluci da napusti Rusiju.

Izabrane vesti

"Svi govore kako je to bila teška odluka, ali nije. Pre svega, osetio sam da je moja porodica ugrožena, iako rat nije bio u Moskvi. Kada je rat u pitanju, nikada ne znaš šta može da se dogodi. Sve može da se promeni u jednoj sekundi. Želeo sam da sklonim porodicu, a onda sam i ja odlučio da odem", rekao je Šengelija.

Upitan je Šengelija da li je uticala činjenica da je on iz Gruzije, zemlje koja je nekada bila deo Sovjetskog saveza.

"Naravno, činjenica da sam iz Gruzije je dosta uticala na moju odluku. Mnogi se verovatno i pitaju zbog čega sam uopšte išao u CSKA, ali ja nisam pristao na ugovor sve dok nisu ubacili stavku da uvek mogu da igram za reprezentaciju Gruzije. To je za mene bilo vrlo bitno i tek kada su to ispunili sam pristao da potpišem ugovor. Uz sve to CSKA je jedan od najboljih klubova u Evropi. Uvek imaju visoke ambicije što se poklapalo i sa mojim".

Ipak, sudeći po izjavama, čini se da se košarkaš pokajao što je uopšte dolazio u Moskvu.

"Sada shvatam da nije bila najbolja odluka da odem u CSKA. Moram da naglasim da su se svi u klubu trudili da se osećam komotno, ali jednostavno to nisam bio ja. Nisam bio isti igrač... ista osoba. Naravno uvek sam se trudio na parketu, ali jednostavno, emotivno nisam bio tamo. Koliko god ja želeo da se sport i politika ne mešaju, to je nekada nemoguće. Ovo je bila baš takva situacija".

Pričao je Šengelija i odlasku u Italiju.

"Virtus je bio među prvima koji me je kontaktirao. Gledao sam kako igraju u Evrokupu. Svideo mi se stil. Igrači i treneri su olakšali odluku da dođem ovde. Uvek sam u nekom momentu tokom karijere hteo da igram u Italiji", zaključio je Šengelija.


tagovi

Tornike ŠengelijaKK CSKA MoskvaVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara