Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Selektor o Bjelici: Ni sam ne zna kako se povredio, bitno je da se bolje oseća

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 14:02

"Po Fibinim pravilima imamo još vremena da prijavimo kompletan spisak za Evrobasket, tako da se ne uzbuđujemo previše. Naravno, žao nam je što se povredio, ali šta da radimo. I drugi se povređuju"

Otkrio je Svetislav Pešić razloge zašto je odlučio da se dugogodišnjem kapitenu Milošu Teodosiću zahvali već na startu priprema, a sledeća velika tema bila je zdravstveno stanje Nemanje Bjelice, kome je stradao list protiv Crne Gore...

Selektor je rekao da još ništa nije konačno, da se Bjelica bolje oseća, ali i da se očekuje ishod pregleda zakazanih za vikend.

Izabrane vesti

NBA šampion sa Golden Stejtom neće putovati sa ekipom na pripremnu utakmicu protiv Slovenije (17. avgust) i turnir u Hamburg gde će protivnici biti Italija, te Češka ili Nemačka.

"Bjelica je loše stao, ni on ne zna kako se povredio. Stavljen je u mirovanje, on neće putovati sa ekipom i ostaje ovde. U subotu ili nedelju će profesor Radovanović napraviti detaljan snimak. Danas mu je malo bolje, videćemo kako će se dalje odvijati. Za nas je svaki dan bitan, a opet ne igramo samo kvalifikacije za Mundobasket, već idemo i na Evropsko prvenstvo", kaže Pešić.

Prekaljeni stručnjak ne odustaje od svog omiljenog učenika još iz vremena kada su zajedno sarađivali u Crvenoj zvezdi...

"Po Fibinim pravilima imamo još vremena da prijavimo kompletan spisak za Evrobasket, tako da se ne uzbuđujemo previše. Naravno, žao nam je što se povredio, ali šta da radimo. I drugi se povređuju. Svi iz medicinskog osoblja rade sve da nam pomognu, svuda su nam vrata otvorena. Neki su doktori dolazili čak i po noći da rade, zahvalni smo im na tome".

Srbija prvu utakmicu na Evrobasketu igra 2. septembra protiv Holandije od 21 čas. Pre toga Orlove čekaju kvalifikacioni mečevi sa Grčkom 25. avgusta u Beogradu u isto vreme, pa tri dana kasnije sa Turskom u Istanbulu.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Svetislav PešićNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara